Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Φ. Ντρούντι (ΕΚΤ): Δεν είναι επαρκώς εξειδικευμένα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Ντρούντι (ΕΚΤ): Δεν είναι επαρκώς εξειδικευμένα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

«Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν έχουν εξειδικευτεί επαρκώς», τόνισε με νόημα ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους θεσμούς, Φραντσέσκο Ντρούντι, προσθέτοντας ωστόσο πως η απόφαση του τελευταίου Eurogroup αποτελεί «ένα πρώτο βήμα».

Όπως εξήγησε, από το βήμα συνεδρίου του Economist, η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων ήταν μία «πολύ θετική» εξέλιξη, η οποία οδήγησε στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. «Τώρα χρειάζεται εφαρμογή» έσπευσε να προσθέσει, κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Οι ελληνικές τράπεζες έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να διαχειριστούν τις προκλήσεις» κατέληξε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε κρίσιμη την προώθηση της πώλησης κόκκινων δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ως μέσο να τονωθεί η ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Ελλάδα.

«Τι πρέπει να γίνει από εδώ και εξής: Υλοποίηση - Υλοποίηση – Υλοποίηση. Απαιτούνται ακόμα αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να ξεκινήσουν οι πωλήσεις κόκκινων δανείων», τόνισε σχετικά ο κ. Ντρούντι., καθώς πρόσεθσε πως πρέπει να μειωθούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια. Σταθεροποιήθηκαν στο 48% αλλά δεν μειώνονται!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL