Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Δεν ισχύει η σημερινή προθεσμία ΦΠΑ για αγρότες που επιστρέφουν στο ειδικό καθεστώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν ισχύει η σημερινή προθεσμία ΦΠΑ για αγρότες που επιστρέφουν στο ειδικό καθεστώς

Δεν θα υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ, η προθεσμία των οποίων λήγει σήμερα, όσοι αγρότες επιθυμούν την επαναφορά τους από το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ στο ειδικό καθεστώς, εφόσον βεβαίως πληρούν την προϋπόθεση υπέρβασης των ορίου από επιδοτήσεις εξαιτίας της είσπραξής τους πέρυσι παρότι αφορούσαν προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων του Ν. 4467/2017 για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αγροτών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επιδιώκοντας να διευκολύνει τους φορολογούμενους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, εξέδωσε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Όσοι αγρότες εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις, λόγω συνυπολογισμού στο όριο αυτό και των ποσών επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν εντός του έτους 2016 και αφορούν παλαιότερα φορολογικά έτη, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την επαναφορά της αγροτικής τους εκμετάλλευσης στο ειδικό καθεστώς των αγροτών. Για τον σκοπό αυτόν απαιτείται η υποβολή δήλωσης μεταβολών μετάταξης έως και τις 12 Μαΐου. Η δήλωση υποβάλλεται έως την ημερομηνία αυτή χωρίς κυρώσεις εκπρόθεσμης υποβολής.

Όσοι αγρότες προτίθενται να επιλέξουν την επαναφορά τους στο ειδικό καθεστώς, δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία υποβολής λήγει σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου.

Σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και τις διαδικασίες, η ΑΑΔΕ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL