Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

25% πάνω τα έσοδα από τον ρωσικό τουρισμό

Αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. οι Ρώσοι τουρίστες

Με την κίνηση πέρυσι από τη Ρωσία να έχει καταγράψει σημαντική άνοδο, οι ελπίδες παραμένουν υψηλές και για τη φετινή χρονιά, κάτι που επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ. Πριν από λίγες ημέρες ο Ανδρέας Ανδρεάδης σε μήνυμά του στο twitter σημείωνε πως ο κύριος λόγος αύξησης αφίξεων από Ρωσία φέτος, που εκτιμάται να φθάσουν το 1 εκατ. και τα έσοδα να αυξηθούν κατά 25%, θα οφείλεται στο ρούβλι, το οποίο σε ένα χρόνο έχει ανατιμηθεί κατά 30% έναντι του ευρώ.

Με όπλο το περυσινό success story με τον νέο μηχανισμό έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (visa) που έγινε με πρωτοβουλία του πρώην αν. υπουργού Εξωτερικού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη εκτιμάται ότι και φέτος οι Ρώσοι τουρίστες θα είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο. Πέρυσι οι Ρώσοι επισκέπτες έφθασαν τους 595.500 (+16,1%) και οι εισπράξεις σε 435,8 εκατ. ευρώ (+3,4%), σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία ταξιδιωτικού ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο