Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.6°C20.2°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.4°C23.7°C
4 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
20.8°C28.3°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.0°C
2 BF 88%
Δ. Παπαδημητρίου: Πρώτος αναπτυξιακός προϋπολογισμός γενικής αποδοχής μετά από μια 8ετία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημητρίου: Πρώτος αναπτυξιακός προϋπολογισμός γενικής αποδοχής μετά από μια 8ετία

«Πρώτο αναπτυξιακό προϋπολογισμό γενικής αποδοχής μετά από μια 8ετία» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2017 ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, παρατηρώντας ότι μέσω της μείωσης του στόχου του πλεονάσματος απελευθερώνεται δημοσιονομικός χώρος για σταδιακή ανάπτυξη της οικονομίας και βαθμιαία μείωση των φορολογικών συντελεστών. Παράλληλα, ο Δ. Παπαδημητρίου, με αφορμή σχετική παρέμβαση της βουλευτίνας της Ν.Δ., Ντ. Μπακογιάννη, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του για την φορολογία των επιχειρήσεων.

Ο Δ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η φορολογία των επιχειρήσεων δεν αποτέλεσε «καταλυτικό παράγοντα της καταστροφής της εθνικής ανταγωνιστικότητας» επισημαίνοντας ότι οι φορολογικές συντελεστές στις επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι σε μεγάλες χώρες της Ε.Ε. που είναι πιο ανταγωνιστικές από την χώρα μας και που «μας ζητούν να γίνουμε σαν κι αυτές», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Δ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές στο θέμα της χρηματοδότησής τους. Ο Δ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, υψηλότερα ποσοστά απορρίψεων αιτήσεων δανείων, χαμηλότερο ύψος προσφερόμενου δανείου κι υψηλότερα ενέχυρα για δάνεια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Δ. Παπαδημητρίου αξιολόγησε ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη την πρόσβαση της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL