Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
19.6°C24.1°C
1 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.6°C23.4°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
17.0°C21.6°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.4°C
2 BF 91%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 82%
Λαμία / Πάνω από 30 μηνύσεις για τη δηλητηρίαση μαθητών σε 7 σχολεία - «Υπήρχαν πάντα παράπονα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λαμία / Πάνω από 30 μηνύσεις για τη δηλητηρίαση μαθητών σε 7 σχολεία - «Υπήρχαν πάντα παράπονα»

Στιγμιότυπο από το Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Δεκάδες παιδιά υπέφεραν με βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, έπειτα από κατανάλωση σχολικού γεύματος σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία στη Λαμία.

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

Οι γονείς των παιδιών κατέθεσαν πάνω από 30 μηνύσεις για τους σχεδόν 63 μαθητές από επτά σχολεία της Λαμίας που εμφάνισαν τις τελευταίες τρεις ημέρες συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

«Υπήρχαν πάντα παράπονα για το φαγητό»

Η μητέρα ενός παιδιού που υπέστη δηλητηρίαση, δήλωσε στο Mega:

«Δώσανε τα σχολικά γεύματα, το έφερε στο σπίτι ο γιος μου το μεσημέρι, το ανοίξαμε για να το φάει και εκείνη την ώρα είχε γυρίσει η κόρη μου από τον παιδικό σταθμό. Της άρεσαν τα μακαρόνια με τον κιμά οπότε ο γιος μου δεν έφαγε καθόλου και το έφαγε η τρίχρονη κόρη μου. Έκλαιγε, πονούσε πάρα πολύ η κοιλιά της. Εμείς είμαστε σε μία ομάδα όλοι οι γονείς από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας μέσω viber από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οπότε ενημερωνόμαστε και βλέπω στην ομάδα έχουν αναρτηθεί πάρα πολλά μηνύματα με τα ίδια συμπτώματα από άλλους γονείς στα παιδιά τους.

Τότε κατάλαβα ότι δεν είναι απλά μία τυχαία γαστρεντερίτιδα, είναι δηλητηρίαση. Εγώ κατέθεσα μήνυση. Υπήρχαν πάντα παράπονα για το φαγητό, πάντα μύριζε κάπως παράξενα, ειδικά το ψάρι. Εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να είμαστε όλη την ώρα από πάνω να ανοίγουμε και να μυρίζουμε το φαγητό να δούμε εάν είναι καλό. Υποτίθεται ότι έχουν γίνει έλεγχοι. Το φαγητό είναι χυμένο στην τσαντούλα γιατί δεν είναι κλεισμένο αεροστεγώς. Απλά να δοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους γιατί απευθύνονται σε παιδάκια. Μετά από δύο χρόνια, μετά από τρία χρόνια αυτή η εταιρία θα συνεχίσει ξανά να δίνει στα παιδιά μας φαγητό. Με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ ότι ενώ είμαστε μία μικρή κοινωνία κάποιοι αμελούν την υγεία των παιδιών μας».


Ο Χρήστος Παπαντώνης, μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 7ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας, είπε πως έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρίας.

«Πήγαμε στην εισαγγελία και κατόπιν στην αστυνομία. Οι μηνύσεις έχουν ξεπεράσει τις 30. Το μεσημέρι ένας γονέας μας έστειλε εάν είμαστε καλά μετά το φαγητό και έτσι καταλάβαμε τι συμβαίνει. Τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα με τα παιδιά. Δεν γίνεται να στέλνουμε υγιή τα παιδιά μας στο σχολείο και να γυρνάνε δηλητηριασμένα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL