Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Μ. Χαρακόπουλος: Αδικαιολόγητες και περίεργες αυξήσεις στο γάλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Χαρακόπουλος: Αδικαιολόγητες και περίεργες αυξήσεις στο γάλα

Την αντίθεσή του στην υιοθέτηση της σύστασης του ΟΟΣΑ για την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, που προωθεί σθεναρά το υπουργείο Ανάπτυξης, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος.

Στο περιθώριο εκδήλωσης στην Agrotica, διερωτήθηκε για τις περίεργες αυξήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην τιμή του φρέσκου γάλακτος, που δεν δικαιολογούνται και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με ανατιμήσεις στις τιμές παραγωγού -ιδιαίτερα τη στιγμή που γίνεται η συζήτηση για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος. Αναφέρθηκε σε σχετικές καταγγελίες του προέδρου του ΘΕΣγάλα Θ. Βακάλη, που μίλησε για τις ανατιμήσεις αυτές και πρόσθεσε "μήπως σημαίνει ότι οι όποιες μελλοντικές μειώσεις θα επαναφέρουν τις τιμές στα σημερινά επίπεδα;".

Ο Μ. Χαρακόπουλος μετέφερε την αντίθεση παραγωγών και συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών, κατόπιν σχετικής τους επικοινωνίας, για την πρόταση θέσπισης γάλακτος 2-3 ημερών, την οποία θεωρούν καταστροφική, καθώς θα καταστήσει αδύνατη τη διάθεση φρέσκου γάλακτος σε όλη την επικράτεια, θεωρώντας ότι οι αντιρρήσεις αυτές πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL