Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα ευθύνης για την προστασία των εργαζόμενων και της πραγματικής οικονομίας

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των εργαζομένων και της Οικονομίας απέναντι στην πανδημία

Για «ώρα ευθύνης» αναφορικά με την προστασία των εργαζόμενων και της πραγματικής οικονομίας, ενάντια στον κορωνοϊό, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση στο επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Με το ίδιο tweet το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει την πρότασή του σε σχέση με την «άμεση ανάγκη προστασίας» εργαζομένων και της Οικονομίας.

Συγκεκριμένα προτείνει μεταξύ άλλων «πλήρη καταβολή μισθών και κάλυψη μισθολογικού κόστους επιχειρήσεων από το κράτος, οριζόντια μέτρα για όλους τους κλάδους της οικονομίας ακόμα και για επιχειρήσεις που υπολειτουργούν, ειδικό επίδομα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ίσο με το 1/12 του περσινού καθαρού εισοδήματός τους.

Επίσης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται «γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων - ακύρωση απολύσεων τελευταίου μήνα - απαγόρευση δυσμενούς μετατροπής συμβάσεων, ρύθμιση για μη συμψηφισμό ημερών μη εργασίας λόγω κορωνοϊού με τακτικές άδειες, προστασία εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν επεκτείνει τα ωράριά τους, έκτακτο επίδομα για τα χαμηλά εισοδήματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας και τέλος "πάγωμα" καταβολής δόσεων κεφαλαίου για συνεπή φυσικά πρόσωπα».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις