Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ασφαλή τα τρόφιμα στην αγορά διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ (Video)

«Προϊόν επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας τα δημοσιεύματα που μιλούν για ακατάλληλα τρόφιμα το πρωί στην ΕΡΤ διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ποιότητα των τροφίμων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

«Υπάρχει σύστημα ελέγχων στη χώρα μας που πραγματοποιεί ειδικά προγράμματα ελέγχων για ανίχνευση κινδύνων στα τρόφιμα. Όλοι αυτοί οι χιλιάδες έλεγχοι καταγράφονται και μας επιτρέπουν να εξάγουμε αποτελέσματα».

«Από το πολυετές σχέδιο ελέγχων και τα επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα για τα οποία υπάρχει κάποια παραβατικότητα δεν ξεπερνούν το 5% εώς 6%» εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Είναι σημαντικό ότι αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από διαπιστευμένες μεθοδολογίες και εργαστήρια που μας επιτρέπουν να εξαγάγουμε φερέγγυα συμπεράσματα εξήγησε επισημαίνοντας ότι όλα συμβαδίζουν με το ευρωπαϊκό πλαίσιο σε όλα τα δεδομένα. "Δεν μπορεί να εξαχθεί επιστημονικό συμπέρασμα περί ακαταλληλότητας των τροφίμων εκτός αν κάτι άλλο θέλουν να πουν οι συντάκτες των δημοσιευμάτων" πρόσθεσε. "Αυτό που λένε δεν υπάρχει".

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια