Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο

«Περίπου 105.000 μετανάστες έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη και ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ξεπέρασε τις 2.000», δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τον περασμένο Ιανουάριο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Περισσότεροι από τους μισούς (1.260) έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ιταλία.

«Περίπου 105.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι σήμερα φέτος και ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ξεπέρασε τις 2.000», δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), Τσάρλι Γιάξλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί είναι ωστόσο μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζόελ Μίλμαν, εξήγησε πως «είναι το πέμπτο έτος στη σειρά» που ξεπερνιέται το όριο των 100.000 προσφύγων και μεταναστών.

Όμως, πρόσθεσε ο ίδιος, φέτος το όριο αυτό συμπληρώθηκε πολύ αργότερα απ΄ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Συγκριτικά, ο αριθμός αυτός είχε συμπληρωθεί τον Ιούλιο πέρυσι.

Η Ισπανία έγινε φέτος ο κύριος προορισμός των μεταναστών, με περισσότερες από 49.000 αφίξεις από τη θάλασσα και ακολουθούν η Ελλάδα (περισσότερες από 27.700 αφίξεις) και η Ιταλία (περισσότερες από 22.160 αφίξεις).

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους σημειώθηκαν στην προσπάθεια των μεταναστών και των προσφύγων να φθάσουν στην Ιταλία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο