Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Αιγύπτου

Ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε ότι βρίσκεται «σε επαφή με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους για αυτή την ασταμάτητη αιματοχυσία», σε μια προσπάθεια τήρησης «ίσων αποστάσεων»

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διαβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι βρίσκεται «σε επαφή» με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Ο Σίσι, που έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια ενός συνεδρίου για τους νέους που διοργανώθηκε στο Κάιρο και μεταδόθηκε από την τηλεόραση, εξήγησε ότι βρίσκεται «σε επαφή με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους για αυτή την ασταμάτητη αιματοχυσία».

«Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα φτάσει στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας ότι το να εκφράζονται και να διαμαρτύρονται εναντίον αυτής της αμερικανικής απόφασης δεν θα τους οδηγήσει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα θύματα», πρόσθεσε ο Σίσι.

Από το Ισραήλ ζήτησε να λάβει υπόψη του «τις ζωές των Παλαιστίνιων», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους «νόμιμες».

Η Αίγυπτος μαζί με την Ιορδανία είναι οι μοναδικές χώρες της περιοχής που έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Το Κάιρο εμπλέκεται επίσης στις ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες που διεξάγονται προκειμένου να συμφιλιωθούν οι αντίπαλες οργανώσεις Χαμάς και Φάταχ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τη Δευτέρα σχεδόν 60 Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τραυμάτισαν 2.500 ακόμη κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την ημέρα των εγκαινίων της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Από όπου κι αν προέρχεται;

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταδικάσει την ακροδεξιά βία. Δεν την είδε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο σχεδόν όλων των κινητοποιήσεων κατά της συμφωνίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο