Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
HRW: Οι διακοπές διαδικτυακών υπηρεσιών στην Ινδία παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

HRW: Οι διακοπές διαδικτυακών υπηρεσιών στην Ινδία παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η κυβέρνηση της Ινδίας θα πρέπει να σταματήσει τους «αυθαίρετους περιορισμούς» στις υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς κάτι τέτοιο παραβιάζει το πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, προειδοποιεί το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων της Ινδίας έχουν επιβάλει, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον 20 προσωρινές διακοπές στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών. Από την πλευρά τους, οι αρχές δηλώνουν ότι προχώρησαν στην κίνηση αυτή προκειμένου να σταματήσουν τη διάδοση ανεξακρίβωτων πληροφοριών σε περιόδους αναταραχής.

Ωστόσο, όπως δήλωσε το Human Rights Watch στο BBC, οι αυθαίρετοι περιορισμοί στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας «παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της Ινδίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η κυβέρνηση του δυτικού κρατιδίου Μαχαράστρα προχώρησε σε διαδικτυακό αποκλεισμό έπειτα από συλλαλητήρια αγροτών που οδήγησαν στο ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ινδία «έχουν κατά καιρούς τροφοδοτήσει φήμες, οι οποίες πολλές φορές έχουν οδηγήσει στη βία». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL