Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.4°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.8°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C19.9°C
3 BF 52%
Κολομβία: Έξι οι επιζώντες από τη συντριβή αεροσκάφους με 81 επιβάτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κολομβία: Έξι οι επιζώντες από τη συντριβή αεροσκάφους με 81 επιβάτες

Έξι άτομα επέζησαν της συντριβής του αεροσκάφους με 81 επιβαίνοντες, που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Chapecoense κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

Αν και αρχικά οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι επιζόντες ήταν 6, ένας εξ αυτών εξέπνευσε αργότερα, ενώ με νέα ανακοίνωση οι αρχές σημειώνουν ότι βρέθηκε ζωντανός ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο.

«Η πιθανότητα να βρεθουν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense Real. Οπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova.

First images from the scene of the plane accident that carrying Brazil's #Chapecoense Real football team pic.twitter.com/I8JDs7nG4o

— Press TV (@PressTV) November 29, 2016

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος που προερχόταν από τη Βολιβία μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.

Αργότερα, οι αρχές της Βραζιλίας κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος μετά το αεροπορικό δυστύχημα.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μικέλ Τεμέρ, προσθέτοντας πως το υπουργείο Εξωτερικών και η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας εργάζονται για να βοηθησουν τους συγγενείς των θυμάτων.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας»

Σημειώνεται ότι η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ από το Μεντεγίν, αρχικά δεν ήταν δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών».

«Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana.

#ATENCIÓN

Al menos 70 muertos deja accidente aéreo en jurisdicción de La Unión. Las labores de búsqueda se suspenden. pic.twitter.com/b9TKSDxudA

— MiOriente (@MiOriente) November 29, 2016

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL