Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Τρεις παίκτες της Τσαπεκοένσε μεταξύ των επιζώντων του αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρεις παίκτες της Τσαπεκοένσε μεταξύ των επιζώντων του αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβια

Τρεις παίκτες της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε είναι μεταξύ των πέντε επιζώντων, της συντριβής αεροπλάνου στην Κολομβία, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Σημεώνεται ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 81 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και οι παίκτες της Τσάπεκοένσε η οποία επρόκειτο να αγωνιστί στον τελικό του Copa Sudamericana.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως διασώθηκαν ο αμυντικός Άλαν Λουτσιάνο Ρούσελ, ο τερματοφύλακας Μάρκος Ντανίλο Παντίλια και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Τζάκσον Ράγκναρ Φόλμαν. Μεταξύ των διασωθέντων είναι επίσης οι επιβάτες Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Σιμένα Σουάρες.

Η Τσάπεκοένσε, η οποία ανήκει στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, μετέβαινε στην Κολομβία για να αντιμετωπίσει την Τετάρτη την Ατλέτικο Νασιονάλ της Μεντεγίν στον πρώτον αγώνα του τελικού της διοργάνωσης. Το Copa Sudamericana είναι το αντίστοιχο του Europa League στη Νότια Αμερική.

«Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί από τους διασώστες, αλλά δυστυχώς ένας υπέκυψε. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους. Ο τραγικός απολογισμός είναι 76 θύματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός αστυνομικός διοικητής Χοσέ Γκεράρδο Ασεβέντο.

Η ομάδα ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως δεν θα προβεί σε επίσημα σχόλια μέχρι να έχει περισσότερες πληροφορίες από τις κολομβιανές αρχές.

Η υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφερε στο Twitter πως το τελευταίο ίχνος από τη πτήση 2933 ελήφθη όταν βρισκόταν σε ύψος 15.500 ποδών, περίπου 30 χλμ από τον προορισμό της, που βρίσκεται σε ύψος 7.000 ποδών.

Το αεροπλάνο Avro RJ85 κατασκευάζεται από εταιρεία που ανήκει στη βρετανική BAE Systems.

Η πτήση τσάρτερ μετέφερε 72 επιβάτες και εννεαμελές πληρωμα όταν συνετρίβη γύρω στις 10:15 μ.μ. της Δευτέρας. Σφοδρές βροχοπτώσεις εμπόδισαν και στη συνέχεια σταμάτησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης. 

Βραζιλιάνικοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί έκαναν γνωστό πως μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν 21 δημοσιογράφοι.

Ήταν η πρώτη φορά που αυτή η μικρή ομάδα από το Τσάπεκο είχε φθάσει στον τελικό της διοργάνσης.

Η νοτιοαμερικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέστειλε όλα τα παιγνίδια μετά τη συντριβή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL