Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χιλή - Στρατηγός της «Σχολής Πινοσέτ»: Η καταστολή χημειοθεραπεία που σκοτώνει κακά και καλά κύτταρα

Η καταστολή είναι σαν την χημειοθεραπεία που σκοτώνει τα καλά και τα κακά κύτταρα ισχυρίστηκε στρατηγός των Καραμπινέρος της Χιλής, μετά από ενάμιση μήνα άγριας καταστολής με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες προσαγωγές.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

«Η καταστολή είναι σαν την χημειοθεραπεία, σκοτώνει κακά και καλά κύτταρα», αποκάλυψε ο στρατηγός των Καραμπινέρος και διοικητής του Ανατολικού τμήματος της Μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγκο Ενρίκε Μπασαλέτι, ακολουθώντας τα μεγάλα διδάγματα της «Σχολής του Πινοσέτ» και του δικού μας Παπαδόπουλου εμπλέκοντας αυτή την φορά την αντιμετώπιση του καρκίνου με την χρήση πυροβόλων όπλων κατά του άμαχου πληθυσμού.

Ο στρατηγός της… χημειοθεραπείας αναγκάστηκε να δικαιολογηθεί δημοσίως για την αποκάλυψη του Πανεπιστημίου της Χιλής ότι μόνο το 20% της γέμισης που έχουν οι πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιούν οι Καραμπινέρος περιέχουν… πλαστικό. Στοιχείο που ανάγκασε την κυβέρνηση του Πινιέρα να απαγορεύσει την χρήση τους και ενώ πάνω από 200 άτομα έχουν χάσει το ένα τουλάχιστον μάτι τους, μεταξύ των οποίων και ένας γιος Καραμπινέρος.

«Θα κάνω μια αναλογία, που δεν είναι τόσο ευχάριστη, αλλά θα την κάνω το ίδιο. Θα μπορούσαμε να πούμε, μεταξύ παρενθέσεων, ότι αυτές τις τριάντα και κάτι ημέρες η κοινωνίας πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια», προειδοποίησε ο Μπασαλέτι, θυμίζοντας αρκετά τον Παπαδόπουλο και τον… περιβόητο γύψο του και τον ασθενή που θα πρέπει να του αφαιρεθεί ο καρικίνος του κομμουνισμού. 

«Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας καρκίνος, που ας ελπίσουμε ότι δεν υπάρχει, και ότι υπάρχει μια λύση, που μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Η θεραπεία γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις με χημειοθεραπεία και σε άλλες με ακτινοβολία. Όταν προσπαθείς να λύσεις ένα πρόβλημα και μάλιστα με την αγωγή ορισμένων ιατρικών εργαλείων σκοτώνονται καλά και κακά κύτταρα, γιατί αυτός είναι ο κίνδυνος που εκτιθέμεθα όταν χρησιμοποιούμε εργαλεία, όπως τα πυροβόλα όπλα», συμπλήρωσε ο… χημειοθεραπευτής στρατηγός.

Οι δηλώσεις του στρατηγού προκάλεσαν την οργή της δημοκρατικής και προοδευτικής γνώμης και όσων ζητούν την παραίτηση του προέδρου Πινιέρα και του επικεφαλής των Καραμπινέρων Ρόζας.

Ο Πινιέρα πάντως προσπαθεί να οδηγήσει σε μια συνταγματική αναθεώρηση που συναντά ήδη μεγάλα προβλήματα δημοκρατικότητας σε ότι αφορά τη σύνθεση της μελλοντικής Συνταγματικής Συνέλευσης και του περιεχομένου της. 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις