Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τρεις τροπολογίες για το Brexit σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων

Οι τρεις τροπολογίες προέρχονται από τους Εργατικούς, από το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας και από την βουλευτή των Συντηρητικών, Άννα Σούμπρι

Ξεκίνσε συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων αναφορικά με τις κυβερνητικές προτάσεις για περισσότερο χρόνο ώστε να διαπραγματευτεί με την ΕΕ για το Brexit. Ο πρόεδρος Τζον Μπέρκοου επέλεξε τρεις τροπολογίες επί των οποίων θα ψηφίσουν οι βουλευτές, από τις 10 που είχαν κατατεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις τρεις τροπολογίες δεν περιλαμβάνει αίτημα για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς και μίας σειράς επιμέρους ενδεικτικών ψηφοφοριών.

Οι τρεις τροπολογίες προέρχονται από τους Εργατικούς, που ορίζει την 27η Φεβρουαρίου ως την καταληκτική ημερομηνία για την ψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης, από το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας (SNP), που ζητεί παράταση του άρθρου 50 τουλάχιστον κατά τρεις μήνες, και από την βουλευτή των Συντηρητικών, Άννα Σούμπρι, που ζητεί δημοσιοποίηση της ανάλυσης της κυβέρνησης σχετικά με τις επιπτώσεις ένα no-deal brexit στις επιχειρήσεις και το εμπόριο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ψηφοφορίες για τις τρεις τροπολογίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 19.00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε όλα τα σχόλια