Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Στήριξη Φ.Μογκερίνι στη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στήριξη Φ.Μογκερίνι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Την στήριξη της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες της χώρας να προσέλθουν στις κάλπες του δημοψηφίσματος για την επίλυση του ονοματολογικού στις 30/9 και να επιλέξουν «την προοπτική εκείνη που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα».

Σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» και πρόσθεσε ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ επέδειξαν πολιτική γενναιότητα για την επίτευξη της συμφωνίας.

Η Φ.Μογκερίνι, κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Γουές Μίτσελ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στα Σκόπια με τον Ζ.Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με οτ ΑΜΠΕ, ο Γουές Μίτσελ ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα Δυτικά Βαλκάνια και τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήρθε στα Σκόπια για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία της χώρας για την ασφάλεια και τις στρατηγικές σχέσεις στην περιοχή, για την οικονομία, καθώς και για τις ιστορικές δυνατότητες που προσφέρονται στην ΠΓΔΜ με την Συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL