Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ.Μέι: Ο Τραμπ μου είπε ότι θα έπρεπε να ασκήσω αγωγή κατά της ΕΕ

ΑΜΠΕ

«Κάνε αγωγή την ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις. Καν' τους αγωγή», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρωθυπουργό της Βρετανίας αναφορικά με το Brexit

Η Τερέζα Μέι αποκάλυψε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε συμβουλεύσει να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το Brexit. Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας προτίμησε να αγνοήσει τις συμβουλές του.

«Μου είπε ότι θα έπρεπε να ασκήσω αγωγή στην ΕΕ», δήλωσε η Τ.Μέι μιλώντας στην εκπομπή The Andrew Marr Shoe του BBC. «Κάνε αγωγή την ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις. Καν' τους αγωγή».

Η ίδια σημείωσε ωστόσο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ τη συμβούλευσε πως, τώρα που έχει εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις, δεν θα πρέπει να αποχωρήσει από αυτές. «Μην εγκαταλείψετε τις διαπραγματεύσεις γιατί τότε, θα βρεθείτε στη γωνία», φέρεται να της είπε

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα τη "Λευκή Βίβλο" με τις προτάσεις της για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ και την επιθυμία της να διατηρήσει στενές σχέσεις με τις Βρυξέλλες, προς μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών του σκληρού Brexit.

Το Λονδίνο δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να εφαρμόσει το σχέδιό του: οι διαπραγματευτές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, να την επικυρώσουν πριν από τις 29 Μαρτίου του 2019.

Παραίτηση υφυπουργού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι υπέβαλε ο υφυπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Άντριου Γκρίφιθς μετά τις αποκαλύψεις της Sunday Mirror για τα ερωτικά μηνύμα που έστελνε σε δύο νεαρές κοπέλες.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «ντρέπομαι βαθύτατα για τη συμπεριφορά μου που βύθισε σε ανείπωτη απελπισία τη σύζυγο και την οικογένειά μου, στην οποία χρωστώ τα πάντα. "Υπέβαλα την παραίτησή μου την Παρασκευή. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ για τη συμπεριφορά μου. Θα ζητήσω τη βοήθεια ειδκού για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο", πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο