Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Επαναφορά των δωρεάν θεραπειών γονιμότητας για ομοφυλόφιλες και ανύπαντρες γυναίκες

ΑΜΠΕ

Την εν λόγω παροχή είχε καταργήσει η προηγούμενη, κυβέρνηση Ραχόι, στα πλαίσια των περικοπών λιτότητας. «Σήμερα τελειώνει ο μισογυνισμός» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο twitter η γγ Ισότητας της Ισπανίας

Την παροχή δωρεάν θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε γυναίκες, επαναφέρει η κυβέρνηση της Ισπανίας αποκαθιστώντας την παροχή την οποία είχε καταργήσει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Οι δωρεάν θεραπείες γονιμότητας για τις ομοφυλόφιλες ή ανύπαντρες γυναίκες είχαν καταργηθεί το 2014, στο πλαίσιο της λιτότητας που επέβαλε η τότε κυβέρνηση.

«Σήμερα τελειώνει ο μισογυνισμός» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο twitter η γενική γραμματέας Ισότητας, Σολεδάδ Μουρίγιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το μέτρο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση η οποία συνέπεσε με το Gay Pride που οργάνωσε στη Μαδρίτη η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Ισαμπέλ Θελάα, το εν λόγω μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο