Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Αλβανία / Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλβανία / Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

"Γελοίες" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, την κατηγορία της αντιπολίτευσης ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης που έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη και ότι με τα παράνομα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

"Δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη και καμία ανησυχία που να εκφράζεται από τον ΟΑΣΕ, ο οποίος είναι ο κριτής των εκλογών, ότι οι εκλογές αυτές κινδυνεύουν" δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Από το Σάββατο, η αλβανική αντιπολίτευση οργανώνει καθημερινές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών που προγραμματίζονται για τις 18 Ιουνίου. "Με τον Ράμα πρωθυπουργό δεν μπορεί να υπάρχουν ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές" τόνισε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος Λιουλεζίμ Μπάσια.

Από την πλευρά του, ο Ράμα κατηγόρησε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι διαμαρτύρονται για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τη διαδικασία της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και της εκκαθάρισης του πολιτικού συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL