Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Ισπανία: Δεν θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό της κυβέρνηση Ραχόι διαμηνύει το PSOE
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Δεν θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό της κυβέρνηση Ραχόι διαμηνύει το PSOE

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας διεμήνυσε την Τρίτη ότι δεν προτίθεται να εγκρίνει οποιοδήποτε προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού καταθέσει στο κοινοβούλιο η κεντροδεξιά κυβέρνηση η οποία αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα εντός ημερών.

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας αναμένεται εντός των ημερών να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Λαϊκού Κόμματος (PP) Μαριάνο Ραχόι.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ανακοινώσει πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία. Στόχος είναι να αποφευχθεί η παρέλευση της προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου, εξέλιξη που θα οδηγούσε στην προκήρυξη νέων εκλογών.

Παρότι μετά την εσωκομματική κρίση η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση του Πέδρο Σάντσεθ από την ηγεσία του PSOE η μεταβατική ηγεσία των Σοσιαλιστών συμφώνησε την Κυριακή να απόσχει από την επικείμενη ψηφοφορία προκειμένου να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων 10 μηνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει το ελεύθερο στη δεξιά να νομοθετεί.

«Σε καμιά περίπτωση δεν σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα της κυβέρνησης Ραχόι ή να εγκρίνουμε τους προϋπολογισμούς της», διεμήνυσε ο ο μεταβατικός πρόεδρος του PSOE Χαβιέρ Φερνάντεθ.

Σύμφωνα με αναλυτές, η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να βρει πεδία όπου θα εφαρμόσει περικοπές δημοσίων δαπανών ή πηγές επιπλέον εσόδων, συνολικού ύψους 5 δισ ευρώ, για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της Μαδρίτης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Φερνάντεθ είπε πως ο Ραχόι θα πρέπει να αναζητήσει υποστήριξη από άλλα κόμματα για να επιτύχει την έγκριση των προϋπολογισμών της κυβέρνησής του, καθώς για αυτό χρειάζεται απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL