Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ι.Αποστολόπουλος: Ο Μ.Σαλβίνι είναι η πιο επιθετική έκφραση των πολιτικών της ΕΕ στο μεταναστευτικό (Video)

Στον αποκλεισμό ιστιοπλοϊκού, από ιταλικά πολεμικά πλοία έξω το λιμάνι της Λαμπεντούζα, το οποίο διέσωσε και μετέφερε 59 μετανάστες, αναφέρθηκε ο Ι.Αποστολόπουλος, μέλος της ΜΚΟ Mediterranea

Λόγω της ποινικοποίησης της διάσωσης στην Ιταλία, πλέον, υπάρχουν πολύ λίγα διασωστικά πλοία, δηλώνει ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος, μέλος της ΜΚΟ Mediterranea, αναφερόμενος στο περιστατικό αποκλεισμού ιστιοπλοϊκού, της εν λόγω ΜΚΟ, το οποίο διέσωσε και μετέφερε 59 μετανάστες στο λιμάνι της Λαμπεντούζα στην Ιταλία.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνει ότι στις 4/7 εντοπίστηκαν από την ιταλική ΜΚΟ 59 μετανάστες σε διεθνή ύδατα. Αφού διασώθηκαν έβαλαν πλώρη για το λιμάνι της Λαμπεντούζα που ήταν το κοντινότερο. Εκεί οι ιταλικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο λιμάνι.

Ακόμη, ο Ι.Αποστολόπουλος πρόσθεσε ότι οι ιταλικές αρχές ωθούσαν τους διασώστες με τους 59 μετανάστες να πλεύσουν για τη Μάλτα.

Ωστόσο ο ίδιος προσθέτει ότι το ιστιοπλοϊκό είχε συνολικά 70 ανθρώπους (59 μετανάστες και 11 διασώστες) (άδεια για 18), γεγονός το οποίο καθιστούσε επικίνδυνο το ταξίδι.

Ο Ι.Αποστολόπουλος σημείωσε ότι μετά από 2 ημέρες στη θάλασσα, αποφάσισαν να σπάσουν τον αποκλεισμό και αποβίβασαν τους μετανάστες στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί το ιστιοπλοϊκό, την επιβολή προστίμου 70.000 ευρώ στη ΜΚΟ, και την απαγγελία κατηγοριών για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής και διακίνηση μεταναστών στα μέλη της ΜΚΟ που επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό.

«Η ποινικοποίηση της διάσωσης, το κλείσιμο των λιμανιών, το να στέλνονται άνθρωποι πίσω στη Λιβύη είναι ευρωπαϊκές πολιτικές που έχουν ξεκινήσει πολύ πριν το Σαλβίνι, ο οποίος είναι η πιο επιθετική έκφραση αυτών των πολιτικών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα,ο Ι.Αποστολόπουλος υπογράμμισε αναφερόμενος στη διάσωση των μεταναστών και σπάσιμο του αποκλεισμού ότι «οι ενέργειες αυτές έχουν δημιουργήσει ρωγμές στην πολιτική Σαλβίνι. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε», πόσο μάλλον όταν απέναντι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος «έχει χτίσει την πολιτική του καριέρα πάνω στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον θάνατο των άλλων».

«Το δίκαιο της θάλασσας είναι πάνω από αυτό που λέει ο Σαλβίνι και ο κάθε Σαλβίνι. Όσο υπάρχει η ασφυκτική καταστολή υπάρχει και η εύλογη αντίδραση των ανθρώπων», πρόσθεσε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι μόνη λύση είναι η ήττα των αυτών των πολιτικών.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις