Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Π.Ρήγας: Σοβαρά ερωτήματα για την ακύρωση της στρατιωτικής άσκησης «Καταιγίδα 2020»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Ρήγας: Σοβαρά ερωτήματα για την ακύρωση της στρατιωτικής άσκησης «Καταιγίδα 2020»

Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς και τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης εγείρει η απόφαση ακύρωσης της άσκησης «Καταιγίδα 2020», τονίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής άμυνας, Πάνος Ρήγας προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πλήρεις και σαφείς εξηγήσεις, ειδικά σε περίοδο πρωτοφανώς κλιμακούμενης Τουρκικής επιθετικότητας, ποιες εγγυήσεις εξασφαλίστηκαν -εάν εξασφαλίστηκαν και εφόσον ισχύουν οι διαρροές που δεν έχουν προς το παρόν διαψευσθεί- σε σχέση με τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Π.Ρήγα, διαρροές των προηγούμενων ημερών, επικαλούνταν ως λόγο ακύρωσης της άσκησης “Καταιγίδα” ότι ήταν συμφωνημένο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Παράλληλα, ο ίδιος σε συνέντευξή του στο vickypedia.gr τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει ποια είναι η στρατηγική της σε σχέση με την Τουρκία και ποιες οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον ελληνοτουρκικό διάλογο».

Αναφερόμενος στον Τ.Εργντογάν, ο Πάνος Ρήγας επεσήμανε ότι «επιχειρεί να επιβάλλει αυτό που ο ίδιος θεωρεί “εθνικό συμφέρον” για την Τουρκία, παραβαίνοντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και προσπαθώντας να αξιοποιήσει, στη βάση μιας καταδρομικής λογικής, στο μέγιστο τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας και τις οικονομικές σχέσεις που έχει με τις χώρες της Ευρώπης. Επίσης ειχειρεί να κάνει δικά του εργαλεία τα προβλήματα της ΕΕ και των χωρών που την απαρτίζουν, όπως είναι τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας και το προσφυγικό».

«Η Ελλάδα οφείλει να διασφαλίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αξιοποιώντας το πολιτικό και το διπλωματικό της κεφάλαιο, υπό τη σκιά της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων», υπογράμμισε ο Πάνος Ρήγας και τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αξιοποιήσει την απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας».

«Η κυβέρνηση με επιλογές της που αφορούν το προσωπικό ενόπλων δυνάμεων δείχνει να μην αφουγκράζεται τις ευαισθησίες και τις αγωνίες του», επεσήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Π.Ρήγας δήλωσε ότι «αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποσαφηνίσει ότι μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή της τότε θα υπάρξει αποσταθεροποίηση όχι μονάχα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, όπου ήδη υπάρχει αποσταθεροποίηση, αλλά και βόρεια της χώρας.  Αυτό είναι μεγάλη εθνική ευθύνη».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL