Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκέντρωση - Performance Las Tesis στο Σύνταγμα την Κυριακή: Ο βιαστής είσαι εσύ (Video)

Από τη Χιλή στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Κωνσταντινούπολη, το Ηράκλειο της Κρήτης το τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στην βία των γυναικών εξαπλώθηκε με ταχύτητα σε όλο τον κόσμο μετά από διαδικτυακά καλέσματα. Την Κυριακή η περφόρμανς θα πραγματοποιηθεί στις 11 στο Σύνταγμα σε μια μαζική, ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση performance Las Tesis στο Σύνταγμα την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. – 12 μ.μ. Το κάλεσμα πραγματοποιείται από τους: RHEA Temple - Ritual Healing Arts, το Μωβ.

Η Χιλιανή Διαθεματική Γυναικεία Κολεκτίβα Παραστατικών Τεχνών Las Tesis, έχει ξεσηκώσει τις γυναίκες σε πάρα πολλές χώρες (από Λατινική αμερική, μέχρι Ευρώπη και Ασία) με τη δυναμική performance τους ''Un violador en tu camino" (ένας βιαστής στο δρόμο σου) ενάντια στην έμφυλη βία αλλά και γενικότερα ενάντια στο πατριαρχικό σύστημα της κοινωνίας, που οδηγεί σε όλες τις μορφές βίας!

Το κύμα έχει ήδη μεταδοθεί και στην Ελλάδα! Σας καλούμε σε μια μαζική καλλιτεχνική - ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, να ενώσουμε τη δύναμη της φωνής μας, με πρόθεση να καταδικάσουμε τη βία και να υπερασπίσουμε τις αυτονόητες αξίες.. Ζητάμε δικαιοσύνη, σεβασμό, αγάπη και ελευθερία για τη ζωή μας και για τις επόμενες γενιές μετά από μας. Στηρίζουμε την τέχνη ως μέσο αφύπνισης συνειδήσεων.

Η περφόρμανς διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τη Χιλή και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο...

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει καλώντας γυναίκες και θηλυκότητες να πραγματοποιήσουν το performance των Las Tesis, ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Χιλή και σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που έχουν βγει στους δρόμους. Θα γίνει 1 φορά στα ισπανικά και 1 φορά στα ελληνικά (στίχοι παρακάτω).

Καλούνται ελεύθερα χωρίς διαχωρισμό όλες οι ομάδες γυναικείων σωματείων, οργανώσεων, φεμινιστικών ομάδων, άλλων χρωμάτων, ισπανόφωνων, όλων των εθνικοτήτων, λοατκια, τρανς, κουιρ και όσες άλλες σχετικές ομάδες θέλετε να γίνετε συνδιοργανωτές, ενημερώστε μας ώστε να προστεθείτε και να καλέσετε τον κόσμο που θέλετε.

Καθώς η βία στα πατριαρχικά συστήματα επεκτείνεται σε πολλές μορφές και υποφέρουν από αυτή όλα τα φύλα και ο πλανήτης ολόκληρος, το κάλεσμα αυτό είναι ανοιχτό και για όλους τους άντρες που θέλουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες, αλλά και να ενώσουν τις φωνές τους σε συνθήματα που μας αφορούν όλους ανεξαιρέτως.

Η διαμαρτυρία: ο βιαστής είσαι εσύ, στο Ηράκλειο

Ειδικά με όλη αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά της αστυνομίας που έχει κορυφωθεί, τις παραγραφές ασέλγειας, τους απαράδεκτους νόμους ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περνάνε στη Βουλή και την λεηλασία της φύσης, χρειάζεται να δηλώσουμε όλες και όλοι την παρουσία μας.

* Η πρωτοβουλία αυτή δεν προέρχεται από κανένα φορέα, ήταν αυθόρμητη και χτίζεται οργανικά από την ένωση πολλών ψυχών που θέλουν να το πραγματοποιήσουν!

Παρακαλούμε ΟΧΙ πανό με συγκεκριμένες ταυτότητες.

Σε αυτό θέλουμε να συμμετέχουμε ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο βιαστής είσαι εσύ! : Η διαμαρτυρία των γυναικών της Χιλής στους δρόμους όλου του κόσμου (VIDEO)

 

Κωνσταντινούπολη: Συλλήψεις 6 και διάλυση performance 300 γυναικών του «Ο Βιαστής είσαι εσύ» - 390 γυναικοκτονίες το 2019 (VIDEO)

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο