Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Χαρίτσης: Ο λαός θα δώσει την τελική του ετυμηγορία για το πώς θα πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια (Video)

«Θα δώσει την ετυμηγορία για το αν θέλει η χώρα να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στα εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης για πρώτη φορά

«To μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν πολύ σημαντικό αλλά αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός δε θα δώσει ένα μήνυμα αλλά την τελική του ετυμηγορία για το πώς θα πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Θα δώσει την ετυμηγορία για το αν θέλει η χώρα να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και αναφέρθηκε στα εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης για πρώτη φορά.

«Δυστυχώς αυτό που ακούμε και σήμερα από τη ΝΔ είναι ουσιαστικά μία επιστροφή, μία επανάληψη των πολιτικών που μας έβαλαν στην κρίση. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στον Alpha.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο πολιτικός διάλογος, εν όψει των εκλογών, πρέπει να γίνει με προγραμματικούς όρους, γιατί είναι δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν με ποιες θέσεις προσέρχονται σε αυτήν την πολύ κρίσιμη εκλογική μάχη τα κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκκινεί σήμερα αυτή την διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία, με μία εκδήλωση, στην οποία ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει βασικές προγραμματικές στοχεύσεις, που αφορούν τόσο στη συνέχιση της προσπάθειας για τη στήριξη της εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων, όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχει η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα, με την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων και με σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, πρόκειται για πολύ σημαντικές φοροελαφρύνσεις οι οποίες θα γίνουν στοχευμένα και θα αφορούν φυσικά πρόσωπα, αλλά και επιχειρήσεις, με βάση τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και των κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν μέσα στην κρίση. Ήδη, όλα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν ένα προς ένα, έγιναν νόμος του κράτους και εφαρμόζονται. Αυτή η πορεία θα συνεχιστεί με μέτρα πολύ σημαντικά για την ελληνική κοινωνία, τα οποία έχουν να κάνουν με βασικές υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους, την παιδεία, την υγεία και το κράτος πρόνοιας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από τη Νέα Δημοκρατία για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με έμφαση: «Αλίμονο αν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί σε αυτή τη χώρα ότι έχει παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει παρελθόν η Νέα Δημοκρατία. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη σε αυτή τη χώρα επί 40 χρόνια και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιοί μας έβαλαν στα μνημόνια και ποιοί διέλυσαν τη μεσαία τάξη τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Μιλάμε για μία διάλυση της μεσαίας τάξης την περίοδο 2010-2014, με 2.000 επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν και με 700.000 θέσεις εργασίας οι οποίες χάθηκαν, μιλάμε για κακοδιαχείριση σημαντικών κονδυλίων τα οποία είχε ανάγκη η χώρα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση, με την οποία επιβαρύνονται οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, η οποία επιτάχυνε τις συνέπειες της κρίσης. Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και είμαστε οι τελευταίοι οι οποίοι θα ισχυριστούμε ότι όλα τα κάναμε σωστά. Δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει, ότι με αυτήν την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με παρεμβάσεις στην Παιδεία, την υγεία και σε όλους τους κρίσιμους τομείς».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αύξησης των προσλήψεων στο δημόσιο, δήλωσε ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μία μεγάλη προσπάθεια από το μιντιακό σύμπλεγμα που στηρίζει τη ΝΔ για αποπροσανατολισμό. «Ήταν πληρέστατη η απάντηση της Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα σήμερα είναι μειωμένο κατά 10.000. Ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να περάσει έναν νόμο τομή, την κινητικότητα» ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια