Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Σχέδιο συμπίεσης της Ακροδεξιάς με Δημήτρη Καμμένο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχέδιο συμπίεσης της Ακροδεξιάς με Δημήτρη Καμμένο...

Σχέδιο προσέλκυσης των δεξιών ψηφοφόρων που επέλεξαν στην κάλπη των ευρωεκλογών να στηρίξουν “μικρότερα ακροδεξιά σχήματα” εκπονεί η Ν.Δ. στον απόηχο της στόχευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη “να συμπιεστούν η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση σε τέτοιο βαθμό ώστε να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αξιώνει “ήπιο λόγο” και “χαμηλούς τόνους” από τα στελέχη της εθνικιστής πτέρυγας του κόμματος...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δρόμο για τις εθνικές εκλογές, σκοπεύει να επαναφέρει το μότο “καμία ψήφος να μην πάει χαμένη”. Στελέχη του ηγετικού επιτελείου της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι “οι παλιοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. που ψήφισαν το κόμμα του κ. Βελόπουλου ή τη Χρυσή Αυγή θα συσπειρωθούν γύρω από τον ουσιώδη στόχο της αυτοδυναμίας της παράταξής μας”.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε στην προχθεσινή του συνέντευξη στον Αnt1 ότι “θα είναι μια κατάκτηση πραγματική για τη δημοκρατία μας αν και τα δύο αυτά κόμματα (σ.σ.: Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) τελικά μείνουν εκτός Βουλής”. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει δε να “αλιεύσει” και από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, των ΑΝ.ΕΛΛ. και του Ποταμιού, που “μετά τα διαλυτικά φαινόμενα στα κόμματά τους ίσως επιλέξουν τη Ν.Δ.”. Επιπλέον η Πειραιώς προσβλέπει και στο τμήμα των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής που “ο Ευάγγελος Βενιζέλος ασκεί πολιτική επιρροή”.

Ξανά το "βέτο" για τη Βόρεια Μακεδονία

Τα στελέχη της Ν.Δ. θα ισχυριστούν ότι «η Ν.Δ. είναι ο πραγματικός εκφραστής του ρεαλιστικού και μετριοπαθούς πατριωτισμού». Υπό αυτό το πρίσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ειδικά στο πλαίσιο των περιοδειών του στους νομούς της Μακεδονίας, θα υπενθυμίζει πως “η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι μπορεί για να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών” και ότι “θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τα μακεδονικά προϊόντα”.

Παράλληλα, με το βλέμμα στους νεομακεδονομάχους, σκοπεύει να επαναφέρει την “καραμέλα” ότι “διατηρούμε το δικαίωμά μας να ασκήσουμε βέτο στη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»...

Αντιμεταναστευτικοί τόνοι

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ. -ειδικά στις νησιωτικές περιοχές- σκοπεύει να ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς κύκλους της ευρωπαϊκής Δεξιάς προτάσσοντας την “αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και γρήγορη διαδικασία χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες”.

Παράλληλα, με το βλέμμα στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, ενδέχεται να καταγγελθεί η κυβέρνηση για τις “συνθήκες διαμονής των προσφύγων” με γνώμονα τα fake news περί “κακοδιαχείρισης των ευρωπαϊκών πόρων”. Το σχέδιο περιλαμβάνει και εκτόξευση πυρών προς κυβερνήσεις χωρών που δεν δέχτηκαν πρόσφυγες, όπως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας του Βίκτορ Όρμπαν.

Ατζέντα ανομίας

Σύμφωνα με το προεκλογικό πλάνο, τα στελέχη της Ν.Δ. θα επιμείνουν στην ατζέντα της ανομίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ομιλίες του πριν από τις ευρωεκλογές είχε δεσμευτεί “για 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα κατανείμουμε στην ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που θα ανασυσταθούν”. Επιπρόσθετα έχει σημειώσει ότι “ένας από τους πρώτους νόμους μίας κυβέρνησης Ν.Δ. θα είναι η κατάργηση του (σ.σ.: πανεπιστημιακού) ασύλου”.

"Ακριβοπληρωμένη μετεγγραφή"

Η Ν.Δ. θα επιδιώξει να ανακόψει ψήφους προς τα... ακριανά δωμάτια της δεξιάς πολυκατοικίας και μέσω των προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης (αδελφός του Κυριάκου Βελόπουλου) φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάθοδό του στην Α’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιέρης διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Επιπλέον μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί και η ένταξη του Δημήτρη Καμμένου στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια. Ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην των Ανεξάρτητων Ελλήνων) Β' Πειραιώς βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τους επιτελείς του προέδρου της Ν.Δ.

Ο κ. Καμμένος, σχολιάζοντας χθες (ΣΚΑΙ) τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών, έδωσε... νεοδημοκρατικά διαπιστευτήρια καθώς “ο χάρτης δείχνει ότι ο λαός πήρε μία απόφαση δημοκρατικά επί δύο Κυριακές. Εύχομαι και ελπίζω αυτή την απόφαση να την πάρει και την επόμενη φορά και πιστεύω ότι η διαφορά είναι μεγαλύτερη”.

Ισχυρίστηκε δε ότι “επί δύο χρόνια ζητούσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. να φύγουμε από την κυβέρνηση”. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε διαγράψει τον Δημήτρη Καμμένο μετά την υπερψήφιση από πλευράς του της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης τον Ιούνιο του 2018. Ο Πάνος Καμμένος είχε σχολιάσει καυστικά μέσω Twitter: «Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή... κουτσός ο παίχτης...».

Στο Κερατσίνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες το Κερατσίνι και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, που επανεξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το φόντο “γαλάζιες” πηγές μετέδιδαν ότι “ο πρόεδρος της Ν.Δ. στέλνει το μήνυμα ότι ως αυριανός πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης”...

Τέλος, σύμφωνα με χθεσινό σημείωμα της Ν.Δ., “αντί για τις καθιερωμένες ανοιχτές συγκεντρώσεις που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, η Ν.Δ. στον δρόμο για τις εθνικές κάλπες θα διοργανώσει μια σειρά μικρότερων θεματικών εκδηλώσεων, στις οποίες ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL