Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ θέλει να έχει την Δικαιοσύνη στο τσεπάκι της (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ θέλει να έχει την Δικαιοσύνη στο τσεπάκι της (Video)

Η ΝΔ δε θέλει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θέλει να την έχει στο τσεπάκι της, δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να τα ελέγξει όλα.https://www.youtube.com/embed/Ze1QM95Kf6g

«Υπάρχει μία νομοθεσία που προβλέπει ότι τέλος Απριλίου, από τη στιγμή που έχει λήξει η θητεία των συγκεκριμένων δικαστικών αρχών της ηγεσίας τους πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή των νέων ηγεσιών. Αυτό είναι με πολύ σαφήνεια προσδιορισμένο τόσο από το άρθρο 90 του Συντάγματος όσο και από τον νόμο Καστανίδη του 2010. Άρα κανείς από μόνος του δεν κινείται, δεν ανακάλυψε διαδικασίες ή δεν καινοτομεί» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

«Ή θεωρούμε ότι σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα πρέπει να δείχνουμε τον απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και απαρέγκλιτα θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες ή θα προσπαθούμε να εντάξουμε στην όποια προεκλογική και πολιτική συγκυρία αυτόν τον σχεδιασμό. Εμείς το δεύτερο δεν το κάνουμε» επισήμανε ο Π. Σκουρλέτης.

«Γιατί θα πρέπει να μπλέξουμε αυτές τις διαδικασίες; Γιατί φοβάμαι ότι αυτό που υποτίθεται ότι καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΝΔ, το κάνει πολύ περισσότερο η ίδια από τη δικιά της οπτική. Λέει ότι "στη δικιά μας πολιτική αντίληψη η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, πρέπει να την έχουμε στο τσεπάκι μας. Άρα επειδή πιθανολογούμε ότι θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θέλουμε να προσδιορίσουμε και ποια θα είναι η ηγεσία των δικαστικών αρχών"» τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, δεν έχουν ανοιχτές υποθέσεις με την Δικαιοσύνη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Η στάση της ΝΔ, πέρα από την ιδιοκτησιακή αντίληψή της στη Δικαιοσύνη, δείχνει μία αλαζονεία της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της δικαστικής. Θέλει να τα ελέγξει όλα».

Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν υπάρξει δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ που «υποδηλώνουν μία βάναυση, επιλεκτική στάση απέναντι στη Δικαιοσύνη» και έφερε ως παράδειγμα τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Α. Γεωργιάδη ο οποίος, όπως τόνισε, κατά το δοκούν καταγγέλλει δικαστές.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι θετική ψήφος στη ΝΔ»

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «όλο αυτό το βουβό, πολύμορφο πολιτικό ρεύμα που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από πάρα πολλές αιτίες. Δε θεωρώ ότι αποτελεί μία θετική ψήφο απέναντι στο πρόγραμμα της ΝΔ, αν και στέλνει μηνύματα και προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση. Σημασία έχει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι τώρα βγάζουμε κυβέρνηση να συμμετάσχει στη διαδικασία».

Τέλος, ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις της Goldman Sachs η οποία λέει ότι «αν έρθει η ΝΔ τότε θα μειωθεί το εργασιακό κόστος και κυρίως δε θα απειληθεί η ελαστικότητα της εργασίας που υπήρχε τα χρόνια του μνημονίου και αυτό θα είναι προς όφελος της ανάπτυξης.  Αυτή είναι η ΝΔ, είναι ένας μεσαίωνας για τους εργαζόμενους».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL