Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τη μεγαλύτερη επιρροή

EUROKINISSI

Η αξιολόγηση του Vote Watch Europe για τον Δ. Παπαδημούλη

Ως ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής αξιολογήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, όπως προκύπτει από την έκθεση απολογισμού για την κοινοβουλευτική θητεία 2014-2019, που δημοσίευσε το πλέον εξειδικευμένο μέσο αξιολόγησης και παρακολούθησης των ευρωπαϊκών θεσμών “Vote Watch Europe”.

Στη λίστα με τους διακριθέντες Ευρωπαίους κοινοβουλευτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Γκυ Φερχόφσταντ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2014, με ποσοστό 42,1%, Δημήτρης Παπαδημούλης είναι ο μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής με αντίστοιχη διάκριση για την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία. Άλλωστε είναι ο μόνος από την ευρωομάδα της Αριστεράς στο προεδρείο της Ευρωβουλής -όπου επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2017 με το συντριπτικό ποσοστό 73,5%- ενώ είναι και μέλος των καθοριστικών για την Ελλάδα επιτροπών Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ΕCΟΝ) και Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωκοινοβουλίου.

Η μελέτη αξιολόγησης βασίζεται στη συγκέντρωση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τις διάφορες δράσεις κάθε βουλευτή του Ε.Κ. κατά την άσκηση της εντολής του σε τρεις κύριες κατηγορίες: άμεση διαμόρφωση των εκθέσεων του Κοινοβουλίου, ηγετικές θέσεις σε κοινοβουλευτικά όργανα (γραφείο, επιτροπές κ.λπ.) και δύναμη του πολιτικού δικτύου του κάθε ευρωβουλευτή (θέσεις εντός της ομάδας, κόμμα, πρόσβαση στην κυβέρνηση).

 

Δείτε όλα τα σχόλια