Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Μπούμερανγκ για τη Ν.Δ. η ευρωψηφιότητα Κ. Μάρκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπούμερανγκ για τη Ν.Δ. η ευρωψηφιότητα Κ. Μάρκου

Μήνυμα - τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες προς την Κατερίνα Μάρκου, ότι "σε συνεννόηση με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές συναποφασίσαμε ότι η Ν.Δ. και οι εν ενεργεία βουλευτές μας δε θα κάνουν χρήση της τροπολογίας Κουντουρά", εξαναγκάστηκε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άρνηση της υποψήφιας ευρωβουλευτού του κόμματος -μέχρι χθες το βράδυ- να υποβάλει την παραίτησή της από τη βουλευτική ιδιότητα!

Τορπίλη στο επικοινωνιακό σόου της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -μπροστά στο ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ το "γαλάζιο" επικοινωνιακό σόου περί “φωτογραφικής τροπολογίας” για το ασυμβίβαστο βουλευτή -υποψηφίου ευρωβουλευτή- επεσήμανε με νόημα πως "οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν θα μείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν εάν μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές, διότι εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο σε αυτή την παράταξη και δεν δεχόμαστε τη λογική μονά - ζυγά δικά μας»!

Πιο πριν, "γαλάζιες" πηγές είχαν διαμηνύσει προς την κ. Μάρκου -που προσχώρησε στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ενώ εξελέγη με το Ποτάμι- πως “όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η Ν.Δ. και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 ημέρες προ των ευρωεκλογών”.

"Τήρησαν τις κομματικές αποφάσεις"

Νωρίτερα, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου “τήρησαν τις αποφάσεις του κόμματος” σύμφωνα με κύκλους της Ν.Δ. Ο επικεφαλής του "γαλάζιου" ευρωψηφοδελτίου μετέφερε στο περιβάλλον του ότι “δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή - ευρωβουλευτή”, ενώ, λίγη ώρα αργότερα, η κ. Ασημακοπούλου ανήρτησε στο Τwitter ότι «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς».

Σημειώνεται ότι πρώτος επιλαχών για την έδρα της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, που προανήγγειλε στο Facebook ότι "πρόκειται να συναντηθώ με τον πρόεδρο του κόμματος την Παρασκευή και αμέσως μετά θα ανακοινώσω την απόφασή μου", καθώς "η βουλευτική έδρα η οποία πρόκειται να προκύψει από την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θεωρώ ότι ανήκει πρωτίστως στο κόμμα μου. Γι' αυτό ζήτησα και παραμένω μαχητής στον Δήμο Βριλησσίων". Αντικαταστάτρια της κυρίας Ασημακοπούλου στη Β' Αθήνας θα είναι η Ζωή Ράπτη, ενώ σε περίπτωση παραίτησης της κυρίας Μάρκου η Ν.Δ. θα χάσει μία έδρα καθώς θα την αντικαταστήσει ο Νίκος Νυφούδης από το Ποτάμι.

Σπ. Δανέλλης: "ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ξεχνούν"

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Σπ. Δανέλλης, αφού αναφέρεται στις σφοδρές επικρίσεις που εξέφρασαν στη Βουλή για την τροπολογία η Φώφη Γεννηματά και ο Μάκης Βορίδης, υποστηρίζει ότι «και οι δύο ξεχνούν πως, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου άλλαξε πλήρως το εκλογικό σύστημα, γιατί έκρινε πως αυτό τη συμφέρει». Σημείωσε δε πως η τότε κυβέρνηση «επιχείρησε και την άρση του παράλογου ασυμβίβαστου βουλευτή - υποψηφίου ευρωβουλευτή, το οποίο εντέλει 'μάζεψε', μετά από εσωκομματικές αντιδράσεις. Σήμερα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ξεχνώντας όλα αυτά, μιλούν για 'πρωτοφανείς μεθοδεύσεις'".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL