Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Χαρίτσης: Να επιδείξουν τα κόμματα σοβαρότητα, η παραπληροφόρηση και τα fake news δεν βοηθάνε

EUROKINISSI

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σχολιάσει ακόμη πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, στέλεχός της φέρεται να εμπλέκεται σε κυκλώματα παράνομων ελληνοποιήσεων τα προηγούμενα χρόνια»

«Οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και ότι θα παρουσιαστούν μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά. Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι απολύτως έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει από στελέχη της, χαρακτηρίζονται «επικίνδυνες τόσο για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος όσο και για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real News, χαρακτήρισε αστειότητες τις «ανησυχίες» που εκφράστηκαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης για δήθεν αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το ΥΠΕΣ, στη συλλογή, τη μετάδοση και την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων. «Να επιδείξουν όλοι μεγαλύτερη θεσμική σοβαρότητα. Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news δεν βοηθάει, ειδικά σε αυτή τη φάση, να διατηρηθεί ένα ομαλό πολιτικό κλίμα» τόνισε.

Σε σχέση με τα ζητήματα της απόδοσης ιθαγένειας, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «το ελληνικό κράτος αν θέλει να ονομάζεται συντεταγμένη πολιτεία, με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, οφείλει να επιλύσει ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες. Η προσπάθεια που κάνουμε έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες κατηγορίες συμπολιτών μας, που βάσει του συντάγματος και του νόμου το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες «ελληνοποιήσεις», όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σχολιάσει ακόμη πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, στέλεχός της φέρεται να εμπλέκεται σε κυκλώματα παράνομων ελληνοποιήσεων τα προηγούμενα χρόνια».

Αναφορικά με το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από τη στιγμή μάλιστα που αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Η ΝΔ με διαρροές στον Τύπο και ανακοινώσεις, επιχείρησε να προεξοφλήσει το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, την ώρα που οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων εγνωσμένου κύρους βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εκπονηθεί το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νομοθετικής ρύθμισης».

Δείτε όλα τα σχόλια