Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο τελικό στάδιο η διαδικασία των 120 δόσεων

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για τις 120 δόσεις, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ριζούλη.

"Πλέον είμαστε στη διαδικασία των λεπτομερειών για να νομοθετήσουμε τις σχετικές ρυθμίσεις. Θα είναι -χοντρικά θα το πω- κοντά στους 600.000 ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, οφειλέτες σήμερα οι οποίοι θα ωφεληθούν από αυτές οι ρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι πραγματικά τέτοιες που είναι στα μέτρα των οφειλετών, να μπορούν να τις εκπληρώσουν" είπε ο Τ. Πετρόπουλος και ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα ότι "μια οφειλή των 70.000 ευρώ θα πέσει στις 22.000 ευρώ και ο χρόνος αποπληρωμής θα είναι μέχρι 120 δόσεις".

Μάλιστα, ο Τ. Πετρόπουλος περιέγραψε και πώς θα λειτουργεί το σύστημα: "Θα υπάρχει στο ΚΕΑΟ μια ειδική πλατφόρμα που, πρώτον, θα δείχνει στον ασφαλισμένο, ο οποίος θα μπαίνει να ρωτήσει, ποιο είναι το ποσό που οφείλει. Σε δεύτερο βήμα θα του λέει το σύστημα ποιο είναι το ποσό που θα οφείλει μετά την περικοπή. Με μια τρίτη κίνηση θα επιλέγει να ενταχθεί μέσα στο σύστημα, το οποίο ήδη θα είναι έτοιμο". Ο υφυπουργός σημείωσε ότι "με πάρα πολύ απλό τρόπο και πολύ γρήγορα θα βγάλει αυτό τον βραχνά από σχεδόν 900.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι σε μια κατάσταση αδιεξόδου, κατάθλιψης, άγχους, φόβου για το αύριο" και "θα μπορέσουν 80.000 άνθρωποι να πάρουν συντάξεις που δεν μπορούσαν να πάρουν".

Ο Α. Ριζούλης ζήτησε το ΚΕΑΟ να μην προχωρά σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον οφειλετών ενόψει αυτής της ρύθμισης και ο Τ. Πετρόπουλος απάντησε ότι η εντολή έχει ήδη δοθεί.

 

Δείτε όλα τα σχόλια