Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Φ. Βάκη: Η ΝΔ διχάζει τον ελληνικό λαό για να γλιτώσει τον κομματικό διχασμό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Βάκη: Η ΝΔ διχάζει τον ελληνικό λαό για να γλιτώσει τον κομματικό διχασμό (Video)

Ηθικούς αυτουργούς πίσω από την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θ. Τζάκρη καταγγέλλει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής ακολουθούν μία εμπρηστική ρητορική που διχάζει τους Έλληνες μεταξύ «προδοτών« και «πατριωτών», τότε αυτή η εμπρηστική ρητορική αναπόφευκτα θα οδηγήσει και σε εμπρησμούς σπιτιών βουλευτών» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

https://www.youtube.com/embed/P_dvJ2MbThI

Όπως είπε, ο εμπρησμός έρχεται ως αποκορύφωμα μίας σειράς γεγονότων. Είχαν προηγηθεί τα απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα σε βουλευτές, οι αφίσες στοχοποίησης, οι μαθητικές καταλήψεις με σύνθημα «η Δημοκρατία πρόδωσε την Μακεδονία», για να φτάσουμε στην επίθεση στον βουλευτή Αστ. Καστόρη και στον εμπρησμό στο σπίτι της Θ. Τζάκρη.

«Πρέπει να μας προβληματίσει, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Όταν η ΝΔ για να μη διχάσει το κόμμα της διχάζει τον ελληνικό λαό και καταφεύγει σε έναν ακραίο εθνικισμό, σε μία πατριδοκαπηλία και σε μία τέτοια ρητορική, είναι αναπόφευκτο να συμβαίνουν όλα αυτά» ανέφερε η Φ. Βάκη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ αλλά και για όλη την περιοχή.  «Αν δεν κυρωθεί η Συμφωνία, αν δεν εισέλθουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ τότε υπάρχουν άλλες δυνάμεις και τρίτες χώρες που εμφορούνται από μεγαλοϊδεατισμούς και εκμεταλλευόμενες υπαρκτά προβλήματα μειονοτήτων, θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν και τότε φοβάμαι ότι θα έχουμε απρόβλεπτες συνέπειες. Θα θυμηθούμε τον γνωστό χαρακτηρισμό των Βαλκανίων, πυριταδαποθήκη».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι με τη Συμφωνία υπάρχει η εθνική γραμμή για αμοιβαία αποδεκτή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. «Τους υποχρεώσαμε να αλλάξουν το Σύνταγμά τους ώστε να εξαλειφθούν τυχόν αλυτρωτισμοί, ενώ διασφαλίσαμε την αρχαιοελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Τι άλλο να τους ζητήσουμε; Μήπως να τους εξαφανίσουμε από το χάρτη ή μήπως να τους καταλάβουμε όπως λένε οι χρυσαυγίτες;» διερωτήθηκε και ανέφερε ότι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πάσχουν από «αμνησία», καθώς έχουν ξεχάσει ποια ήταν η εθνική γραμμή.

https://www.youtube.com/embed/19swdhv_TrI

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL