Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
14.2°C20.1°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.9°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.3°C17.7°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C17.2°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.5°C18.5°C
0 BF 63%
Η Φ. Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο "βλέποντας" σχέδιο Τσίπρα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο "βλέποντας" σχέδιο Τσίπρα!

Με τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου και τη νέα διάσπαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η Φ. Γεννηματά επιδίδεται σε εργώδη προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός της νέας σημαντικής αποδυνάμωσης που υπέστη ενόψει εκλογών και να βγάλει εαυτήν εκτός κάδρου των κομμάτων που κινδυνεύουν με διάλυση υπό το βάρος της συμφωνίας των Πρεσπών.

Παρουσιάζει τη δική της απόφαση να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. -παρότι δεν είχε θέσει κομματική πειθαρχία- ως αποτέλεσμα κάποιου απώτερου σχεδίου του πρωθυπουργού. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ανδ. Λοβέρδου μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ., όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. “Ηταν προφανές ότι υπήρχε σχέδιο άλωσης της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου. Σε ό,τι αφορά άλλους ήταν αποτελεσματικό, ό,τι αφορά εμάς βρήκε τοίχο”, “όλη αυτή η προπαγάνδα ότι είμαστε κι εμείς στο κάδρο των κομμάτων που διαλύονται αποδείχθηκε σχέδιο που δεν είχε προοπτική”.

"Δεν διαγράφουμε τη ΔΗΜ.ΑΡ."...

Σε αυτή την προσπάθεια η Χαρ. Τρικούπη επιχειρεί διεμβολισμό της ΔΗΜ.ΑΡ. αναζητώντας πρόσφορο έδαφος στα 22 μέλη της Κ.Ε. του κόμματος που μειοψήφησαν. Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο για το τέλος Μαρτίου, “μετά από εκλογή συνέδρων από τη βάση”, το οποίο “θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα”, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα της ΔΗΜ.ΑΡ..

Σε αυτή την επίθεση φιλίας ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Στ. Μαλέλης δήλωσε ότι η “απομάκρυνση” Θεοχαρόπουλου “δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με διαγραφή της ΔΗΜ.ΑΡ.”. “Δεν διαγράφουμε κανέναν χώρο, τους θέλουμε όλους κοντά μας” είπε η Φ. Γεννηματά στην Κ.Ο. απευθυνόμενη ουσιαστικά στους διαφωνούντες της ΔΗΜ.ΑΡ. “Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου. Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ” είπε διευκρινίζοντας ότι δεν επιστρέφουν σε όνομα “ΠΑΣΟΚ”.

Σαν τη Ν.Δ.

Υιοθετώντας τη λογική της Ν.Δ. και θέλοντας να “αγκαλιάσει” κι εκείνη το συλλαλητήριο και να λάβει πολιτικό μερίδιο, η Φ. Γεννηματά δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι “ο κ. Τσίπρας ήθελε να διαλύσει το συλλαλητήριο” και πως “ο κόσμος θέλει να ξανααισθανθεί υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Ήθελε να πει ο κόσμος 'φτάνει πια, ώς εδώ'".

Στραβά μάτια για Γ. Παπανδρέου

Προκειμένου να μην ανοίξει κι άλλα μέτωπα στο λαβωμένο ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Χαρ. Τρικούπη προσπερνά ως μη γενόμενη την παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου υπέρ της συμφωνίας. "Ο κ. Παπανδρέου στηρίζει ενεργά το Κίνημα Αλλαγής και το διατυπώνει ξεκάθαρα και στην τελευταία συνέντευξή του”, δήλωσε ο γραμματέας Μ. Χριστοδουλάκης.

“Φωτογραφίζει” Στ. Παναγούλη;

Εν τω μεταξύ την Κυριακή το πρωί (ΣΚΑΪ), έχοντας προεξοφλήσει διαγραφή Θεοχαρόπουλου, πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Ανδ. Λοβέρδος έλεγε ότι στους (πλέον) 19 βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. σύντομα θα υπάρξει αύξηση κατά έναν. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις “φωτογράφιζε” τον ανεξάρτητο Στ. Παναγούλη, ο οποίος εδώ και μήνες “φλερτάρει” έντονα με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL