Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Απάντηση Τσίπρα για το... κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.: Η μπακάλικη αριθμητική εκθέτει τον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Τσίπρα για το... κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.: Η μπακάλικη αριθμητική εκθέτει τον Μητσοτάκη

Κατά τις παρεμβάσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ξανά στο δήθεν ποσό που κόστισε στη χώρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. υπολογίζοντάς το αυτή τη φορά στα 100 δισ. ευρώ -άλλοτε είναι 200, άλλοτε 80, άλλοτε 90. Ενδεικτικά ήταν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, το 2014, το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν 324,1 δισ. ευρώ. Στο τέλος του 2015, "που εμείς χρεώσαμε τη χώρα με 100 δισ.", το χρέος της χώρας δεν ήταν 424 δισ., αλλά ήταν 321, δηλαδή μειωμένο κατά 2,8 δισ. ευρώ.

"Ο λαός θυμάται"

Σε αυτό το πλαίσιο καταλόγισε στον αρχηγό της Ν.Δ. "μπακάλικη αριθμητική", που, όπως τόνισε, "σας εκθέτει ανεπανόρθωτα". "Θυμάται ο ελληνικός λαός πάρα πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που έφεραν τη μνημονιακή λαίλαπα την πρώτη πενταετία και ιδίως την πρώτη τριετία, όπου χάθηκε το 25% του ΑΕΠ μας, το ένα τέταρτο του εθνικού μας πλούτου, και ερχόσασταν εσείς και ψηφίζατε και με τα δύο χέρια 'Ναι' σε όλα αυτά τα σκληρά μέτρα της λιτότητας" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και προχώρησε σε ακόμη μια σύγκριση. Πρόκειται για το κόστος των αρνητικών μέτρων. Ειδικότερα, παρουσίασε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που φανερώνουν ότι το βάρος των μέτρων από το 2010 έως το 2015 ήταν 65 δισ. ευρώ, ενώ από τον συμβιβασμό του καλοκαιριού του 2015 έως το 2018 ήταν μόλις 9 δισ.

"Συνεχίζατε το πάρτι της διαπλοκής"

"Ήταν τότε που εσείς φέρνατε μέτρα με τα οποία στερούσατε από τους συνταξιούχους την αξιοπρέπεια, που στερούσατε από τους μισθωτούς τον μισθό τους, που οδηγούσατε στην ανεργία ενάμισι εκατομμύριο πολίτες, ενώ εμείς ήδη έχουμε μειώσει την ανεργία από το 27% που την παραλάβαμε στο 18,5%, πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας. "Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε;" διερωτήθηκε επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει. "Έχει καταγράψει στη μνήμη του, στη συνείδησή του και στην καρδιά του τι ακριβώς κάνατε και κυρίως το γεγονός ότι, όταν τα κάνατε, συνεχίζατε το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής, με τη Novartis και τις άλλες επιχειρήσεις, τις πολυεθνικές, που ερχόντουσαν στην Ελλάδα για να ξεζουμίσουν τον μόχθο του ελληνικού λαού" είπε χαρακτηριστικά.

"Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε"

"Με τη βοήθεια ΜΜΕ του φίλου σας επιχειρηματία που είναι υπόδικος. Μάλλον θα περιμένει κάτι από σας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων"

Ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. τόνισε ότι προσπαθεί συνεχώς να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης, μια προσπάθεια που δεν βγαίνει παρά τα fake news στα πρωτοσέλιδα των φιλικών του ΜΜΕ. "Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε, πάντοτε βεβαίως με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, πολλά εκ των οποίων διαθέτει ο γνωστός φίλος σας, επιχειρηματίας, εφοπλιστής, που αρέσκεται να θέλει να έχει και τον Πειραιά υπό την κατοχή του και δεν μπορείτε να βρείτε υποψήφιο στον Πειραιά για να μην του χαλάστε τη σούπα και όλως τυχαίως αυτός ο φίλος σας είναι και υπόδικος για κακουργήματα, είναι και διωκόμενος για μια υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

"Φαντάζομαι ότι, για να δίνει τα ρέστα του αυτός ο φίλος σας με τόσα δημοσιεύματα fake όλο αυτό το διάστημα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει και να σας υποστηρίζει τόσο ένθερμα, μάλλον κάτι θα περιμένει από εσάς -φαντάζομαι- σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων" πρόσθεσε, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά σειρά σχετικών δημοσιευμάτων.

"Πρωτοφανές να κάνει πολιτική η αξιωματική αντιπολίτευση με fake news"

"Αφού τα fake news για την πολιτική, για τις συντάξεις, για τους υπουργούς δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου βαθμού, τους συγγενείς δεύτερου βαθμού" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Όπως τόνισε, επειδή δεν βρέθηκαν off shore, "όπως ενδεχομένως μπορεί να βρίσκει κανείς σε άλλους συγγενείς", η αντιπολίτευση τώρα καταπιάνεται με φίλους και τους συμμαθητές των υπουργών από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. "Καλά το πάτε, δεν λέω, στην απελπισία σας μπορεί να βγάλετε κάτι, μόνο που κινδυνεύετε με αυτά και με αυτά να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας" υπογράμμισε. Χαρακτήρισε ακόμη "πρωτοφανές" ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγος του να αξιοποιούν τα fake news για να κάνουν πολιτική. "Είναι πρωτοφανές για τον τόπο και επιβλαβές για τη δημοκρατία" τόνισε.

"Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα μετράτε ξανά αντίστροφα για άλλα τέσσερα χρόνια"

Επιπλέον ο πρωθυπουργός προκάλεσε, με όρους στρατού, "εμπλοκή" στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετράει μέρα με τη μέρα τον χρόνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: "Όσο και να μετράτε", τόνισε, "δεν θα απολυθείτε, πάλι μέσα θα μείνετε. Δεν πρόκειται να απολυθείτε, διότι ο ελληνικός λαός σας έχει καταδικασμένους στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσο και να μετράτε τις μέρες μας, θα χρειαστεί σύντομα, τον Σεπτέμβρη του 2019, να ανανεώσετε το κοντέρ, διότι θα μετράτε ξανά αντίστροφα για άλλα τέσσερα χρόνια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL