Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
"Γαλάζια" ομπρέλα προστασίας στις απειλές Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" ομπρέλα προστασίας στις απειλές Γεωργιάδη

Η Μαρία Σπυράκη, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι "ζητείται να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη κάτι που ήδη -κατά ένα μέρος- έχει ελεγχθεί, και μάλιστα σε προκαταρκτικό επίπεδο"

«Αν υπογράψουν το πόρισμα, θα τους πάω όλους στα δικαστήρια» απείλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη γνωστοποίηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Πλήρη πολιτική κάλυψη έσπευσε να προσφέρει η Πειραιώς στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. καθώς η Μαρία Σπυράκη ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για "ένα φιάσκο πάνω στο φιάσκο", ενώ επιχείρησε νέο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "σιωπά για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη"....

"Δεν θα μπω στην ουσία, είναι γελοίο"!

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., με επίσημη ανακοίνωση και διαδοχικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, προανήγγειλε "άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα. Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει στις αίθουσες των δικαστηρίων» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κλιμακώνοντας τους τόνους, πρόσθεσε πως «το θράσος, η συκοφαντία και η λασπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για τη δημοκρατία μας, δεν έχουν προηγούμενο".

Δεν πέρασε απαρατήρητο το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ανοιχτά πως "δεν θα μπω στην πολιτική ουσία, διότι από μόνο του όλο αυτό είναι γελοίο". Περιορίστηκε δε να σημειώσει (Alpha Radio) πως "όσο για την ενδεχόμενη «τρύπα» των 89 εκατομμυρίων, για την οποία υπάρχει αναφορά στο πόρισμα, εγώ θα σας πω ότι δεν υπάρχει τρύπα".

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε πως "θα μπω στη νομική ουσία" πως "οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς η εντολή που έχουν πάρει από τη Βουλή είναι ο έλεγχος μέχρι το 2015" και πως "οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ελέγξουν κανέναν, πέραν της υπουργικής του θητείας. Αυτά είναι αποκλειστικά ζητήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης".

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε πως "για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχω ήδη ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει εκδώσει πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης διά του εισαγγελέως κυρίου Δραγάτση και ουδέν μεμπτόν έχει βρεθεί εναντίον μου. Εάν ο κύριος εισαγγελέας είχε οποιαδήποτε ένδειξη, θα μπορούσε να με καλέσει να δώσω εξηγήσεις και να μου ασκήσει δίωξη, καθώς και το διάστημα πέραν της υπουργικής μου θητείας δεν καλύπτομαι φυσικά από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών του άρθρου 86".

Σε αυτό το φόντο κατέληξε στο συμπέρασμα πως "άρα η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη ηθικής αυτουργίας δικής μου σε οποιουδήποτε είδους αδίκημα, είτε σε βαθμό πλημμελήματος, είτε σε βαθμό κακουργήματος"...

Ν.Δ.: Ό,τι πει ο αντιπρόεδρος

Η Μαρία Σπυράκη, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι "ζητείται να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη κάτι που ήδη -κατά ένα μέρος- έχει ελεγχθεί και μάλιστα σε προκαταρκτικό επίπεδο".

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ισχυρίστηκε πως "ακόμη και για την πλειοψηφία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., που μιλούσαν για σκάνδαλα 85 δισ. ευρώ στην Υγεία, τελικά προέκυψαν απλώς ενδείξεις". Πρόσθεσε δε πως "είναι όλα τόσο αδύναμα, που δεν στοιχειοθετούν λόγους για σύσταση Προανακριτικής, όπως ήδη ξέρετε"...

Επιπλέον η κυρία Σπυράκη, στο πλαίσιο μίας νέας επιχείρησης αποπροσανατολισμού, ξεκίνησε την ενημέρωση κατηγορώντας την κυβέρνηση πως "αναβάλλει τις απολύτως απαραίτητες απαντήσεις για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας εδώ και εβδομάδες". Δεν πέρασε απαρατήρητο πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να αναπαραγάγει -μέσω Twitter- δημοσίευμα με τις δηλώσεις στήριξης της εκπροσώπου της Ν.Δ. προς το πρόσωπό του....

Αντιπολίτευση μέσω... Αλαβάνου

Συν τοις άλλοις η εκπρόσωπος της Ν.Δ. χρησιμοποίησε ως πάτημα τις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου για να σημειώσει σε μικροκομματικούς τόνους πως "οι διαπιστώσεις του κ. Αλαβάνου απλώς επιβεβαιώνουν πως ακόμα και ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία για τον Δήμο της Αθήνας και τελικά του έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει τον δρόμο για την ηγεσία έχει πειστεί ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ζουν μόνο για την καρέκλα και κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν τη σχέση μαζί της. Μόνο που -όπως ξέρετε- την τελική απόφαση θα τη λάβουν οι πολίτες".

Υπενθυμίζεται πως ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε στο "Βήμα της Κυριακής" ότι "ο κ. Τσίπρας, μέσα στην ατμόσφαιρα βούρκου που καλλιεργεί, προσφέρει προεκλογικές κορδέλες και γλειφιτζούρια σαπίζοντας ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς".

Σ. Φάμελλος: "Η Ν.Δ. ζητάει να είμαστε καλύτερη αριστερή κυβέρνηση"!

"Η Ν.Δ. χρησιμοποιεί τα λόγια του κ. Αλαβάνου και μας ζητάει να είμαστε καλύτερη αριστερή κυβέρνηση" απάντησε σκωπτικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος (ΕΡΤ3) τονίζοντας ότι η επιλογή της Ν.Δ. να υιοθετήσει τις δηλώσεις Αλαβάνου είναι "απόλυτα ενδεικτική του πολιτικού αλαλούμ που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον ο αρχηγός της από τη μία έχει παραδώσει το κόμμα στην Ακροδεξιά και από την άλλη ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν είναι επαρκώς αριστερή"!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL