Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Μέσω ΑΣΕΠ και από το 2020 οι 10.000 προσλήψεις

Μέσω ΑΣΕΠ και σταδιακά, από το 2020 και ύστερα, θα υλοποιηθεί η πλήρωση των 10.000 θέσεων στο Δημόσιο, που θα μείνουν κενές όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία, δήλωσε χθες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,

Μιλώντας στον Real FM, η υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά πως "όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου». Παράλληλα η αρμόδια υπουργός εκτίμησε ότι οι προτεραιότητες είναι στην Παιδεία (μόνιμοι εκπαιδευτικοί), την Υγεία (γιατροί, νοσηλευτές) και το κοινωνικό κράτος.

Δίνοντας απάντηση στην κριτική που ασκείται, για το κατά πόσο είναι αναγκαίες αυτές οι προσλήψεις, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται με την έννοια της αποκατάστασης, αλλά γιατί πρέπει να λειτουργήσει το Δημόσιο, καθώς στα χρόνια του Μνημονίου έχει υποστεί μείωση 20%, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι από 693.000 το 2009 να έχουν μείνει σήμερα 566.000.

Δείτε όλα τα σχόλια