Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Παππάς: Να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην ημερίδα του Forum Europe για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ψηφιακά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελλάδα, όπως την Ευφυή Γεωργία, την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς -μέσα από δημόσια και ιδιωτική επένδυση 4 δισ. ευρώ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σε ημερίδα του Forum Europe, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με θέμα την «Ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη». Στην εκδήλωση συμμετείχε, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, καθώς και εκπρόσωποι χωρών και εταιρειών του κλάδου των νέων τεχνολογιών.

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη «θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εθνική οικονομική ανάπτυξη, αν διαλύσουμε τους φόβους που στηρίζονται περισσότερο σε μύθους, αν εφαρμόσουμε πολιτικές που ενισχύουν τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών, αν πείσουμε όλους ότι χρησιμοποιείται για την αύξηση της ανθρώπινης ικανότητας και όχι την αντικατάστασή της».

Και προσέθεσε: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι βάση νέων χασμάτων μεταξύ κοινωνιών και χώρων. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο για όλους μέλλον».

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ψηφιακά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελλάδα, όπως την Ευφυή Γεωργία, την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς -μέσα από δημόσια και ιδιωτική επένδυση 4 δισ. ευρώ- αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας για τη δημιουργία ενός Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G.

Τον Υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο