Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Απάντηση Χρ. Σπίρτζη στην κριτική της αντιπολίτευσης: / Απάντηση Χρ. Σπίρτζη στην κριτική της αντιπολίτευσης: Πολλαπλάσιο το τίμημα για το Θριάσιο από τους καιρούς που το χρήμα έρεε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Χρ. Σπίρτζη στην κριτική της αντιπολίτευσης: / Απάντηση Χρ. Σπίρτζη στην κριτική της αντιπολίτευσης: Πολλαπλάσιο το τίμημα για το Θριάσιο από τους καιρούς που το χρήμα έρεε

«Το τίμημα όχι μόνο δεν είναι χαμηλό, είναι πολλαπλάσιο των προσφορών που υπήρχαν σε καιρούς που το χρήμα έρεε στην αγορά» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επισήμανε ότι το Δημόσιο θα λάβει 10 εκατ. ευρώ εφάπαξ, κάτι που δεν υπήρχε στους περισσότερους από τους προηγούμενους διαγωνισμούς που ματαιώθηκαν, καθώς και το 2,5% επί του τζίρου. Το ελάχιστο εγγυημένο τίμημα θα είναι στα 350.000 ευρώ, αλλά «το υπολογίζουμε πολύ υψηλότερα».

Ο Χρ. Σπίρτζης χαρακτήρισε το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο «έργο σημειολογικό» που «εκκρεμεί 16 χρόνια» και υπογράμμισε ότι «υπήρχε έντονη πίεση να μη βγει διαγωνισμός για τα 588 στρέμματα, αλλά να βγει διαγωνισμός ενιαίος και για τα 1.450», σχολιάζοντας ότι στην έκταση των 1.450 στρεμμάτων έχουν επενδυθεί περίπου 300 εκατ. ευρώ. Ο Χρ. Σπίρτζης επισήμανε ακόμα ότι το υπουργείο προχωρά σε ενιαία ρύθμιση των συντελεστών δόμησης για όλα τα εμπορευματικά κέντρα ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής επέκρινε τη σύμβαση υποστηρίζοντας πως «δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον», καθώς προχωρά στην παραχώρηση «με όρους εξαιρετικά προβληματικούς σε εξαιρετικά χαμηλό τίμημα». Αντίστοιχη ήταν και η κριτική του Γιάννη Μανιάτη από τη ΔΗ.ΣΥ.

Στο ΤΑΙΠΕΔ από το 2010 το Ελ. Βενιζέλος

Ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και της ανόδου του τιμήματος έπειτα από υπόδειξη της Κομισιόν το οποίο έθιξε ο Κ. Καραμανλής. Ο Χρ. Σπίρτζης σχολίασε ότι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει υπαχθεί από το 2010 στο ΤΑΙΠΕΔ. «Ήταν συγκεκριμένος ο τρόπος που λειτουργούσε το ΤΑΙΠΕΔ, τον οποίο τον βρήκαμε με τη χώρα δεσμευμένη και με τον τρόπο επέκτασης του αεροδρομίου δεσμευμένο» παρατήρησε ο Χρ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι το τίμημα ανέβηκε καθώς έγινε σύγκριση με τον διαγωνισμό για το Καστέλι. «Καλό θα είναι το ΤΑΙΠΕΔ να μας δώσει διευκρινίσεις για να μην υπάρχουν απορίες» πρόσθεσε ο Χρ. Σπίρτζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL