Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές για 1.010η φορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές για 1.010η φορά

Μικροκομματικό πάτημα στη στάση του Πάνου Καμμένου για το "Μακεδονικό" ζήτημα αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας για πολλοστή φορά εκλογές και εξαπολύοντας επιθέσεις κατά της συγκυβέρνησης. Παράλληλα, "γαλάζιες" πηγές προχώρησαν σε παραληρηματικές αναφορές κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι "είναι ένα πολιτικό συνονθύλευμα λαϊκισμού που παριστάνει την κυβέρνηση, έχοντας στις τάξεις του τα πιο φθαρμένα υλικά που γνώρισε ο τόπος πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης"....

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποφεύγοντας εκ νέου να τοποθετηθεί για την ουσία των δηλώσεων Καμμένου, δήλωσε, από την Κορινθία, ότι "ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση όταν καταθέσαμε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Με ένα ετερόκλητο δίδυμο, που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας».

Επανήλθε δε στο μοτίβο των εκλογών τονίζοντας ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει...

Στο ΕΛΚ με Μεϊμαράκη

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μεταβούν μαζί και να συμμετέχουν από κοινού στις ζυμώσεις για την επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προεδρία της Κομισιόν.

Επιχείρηση λάσπης

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμάκωσε τις λασπολογικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και μερίδας στελεχών του με αφορμή την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Πηγές του κόμματος επεσήμαναν πως “κατηγορούν το 'παλαιό κομματικό σύστημα' και την ίδια ώρα έχουν γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και εκλέγουν πρώτο σε σταυρούς στην Π.Γ. τον Αντώνη Κοτσακά, δηλαδή το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου”. Στο ίδιο ύφος επεσήμαιναν ότι “κατηγορούν τις 'κακές μνημονιακές' κυβερνήσεις, αυτοί που στη συνέχεια έκαναν βουλευτές και υπουργούς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησαν στις κυβερνήσεις που κατηγορούσαν” ονοματίζοντας “τις κυρίες Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Τζάκρη και τους κυρίους Μπόλαρη, Μιχελογιαννάκη και Παραστατίδη.”

Παράλληλα, προχωρώντας σε προσπάθεια δημιουργίας αντιπερισπασμού για τα δάνεια της Ν.Δ., οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως “μιλάνε για τα παλαιά κόμματα και προσπαθούν να εγείρουν θέμα για τα οικονομικά τους, όταν έχουν κάνει υπουργό την πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη για τα οικονομικά του κ. Ξενογιαννακοπούλου. Και όταν είναι σε φανερή πλέον σύμπλευση με τον άλλο πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Ραγκούση.”! Η αξιωματική αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για “ διορισμούς ημετέρων στο Δημόσιο”, ενώ επανέλαβε την... καραμέλα περί “πρωτοφανών παρεμβάσεων” στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL