Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο κόσμος του animation στο Ίδρυμα Ωνάση

Στο Athens Animation Agora δημιουργοί και επιχειρηματίες

Ραντεβού στις 22-23 Σεπτεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει ο επιχειρηματικός κόσμος του animation για ένα διήμερο γεμάτο διαλέξεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις και ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ δημιουργών, παραγωγών, επαγγελματιών από κορυφαία στούντιο κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο και εκπροσώπων της εγχώριας και διεθνούς σκηνής.

Πρόκειται για το Athens Animation Agora, που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture. «Το Athens Animation Agora πρόκειται να αποτελέσει θεσμό για την ελληνική αγορά, αφού αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης των καλλιτεχνών με τον εμπορικό κόσμο, έχοντας έναν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο μετράει πάνω από εβδομήντα χρόνια παρουσίας. Στο εθνικό μας οπλοστάσιο διαθέτουμε παραγωγούς και δημιουργούς που έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με τα μεγαλύτερα στούντιο της Αμερικής και της Ευρώπης και ιδίως τα τελευταία χρόνια μετράμε διακρίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Δημιουργούμε τις συνθήκες και ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον ικανό να προσελκύσει επενδύσεις και να οδηγήσει σε σημαντικές συμπαραγωγές» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Η τελετή έναρξης του Athens Animation Agora θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 12 μ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Δρίβας, υπεύθυνος γραφείου Τύπου Ιδρύματος Ωνάση, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης και ο πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και του Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture Βασίλης Καραμητσάνης.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεκαπέντε μέρες

Μένουν ακριβώς δεκαπέντε μέρες για να μιλήσουμε στον κόσμο. Για να παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας, ένα έργο που υλοποιήθηκε μέσα σε κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης, συγκρούσεων και ασφυκτικών περιορισμών και στη συνέχεια σχεδιάστηκε με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο