Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Γ.Τσίπρας: Η επιτροπεία και τα μνημόνια σταματούν εδώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Τσίπρας: Η επιτροπεία και τα μνημόνια σταματούν εδώ

Η έξοδος από την επιτροπεία δίνει τη δυνατότητα για άλλο μείγμα φορολογικής και κοινωνικής πολιτική στο κοντινό μέλλον, σημειώνει ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. 

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η επιτροπεία και τα μνημόνια σταματούν εδώ», εξηγώντας ότι η έξοδος από το πρόγραμμα «κρίθηκε ρητά από το κείμενο του Eurogroup. Δεν υπάρχουν νέοι όροι, όλα είναι διάφανα».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «την καθαρότητα της εξόδου αμφισβητούν όσοι είχαν επενδύσει την πολιτική στρατηγική τους στην αποτυχία μας και στην καταστροφή. Και βέβαια όσα δεν έφτασε η αλεπού το 2010-2015 τα κάνει κρεμαστάρια».

Ο Γ.Τσίπρας χαρακτηρίζει ως ανυπόστατη τη φιλολογία περί συσχέτισης του χρέους με το προσφυγικό ή με το μακεδονικό, ενώ εκτιμά ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ θα κυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

Τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα αντέξει αλλά θα κερδίσει και την επόμενη τετραετία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να δώσει προοπτική στην έξοδο από την κρίση είναι η Αριστερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL