Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Ν.Δ.: Στο μέλλον θα κάνουμε το... καλύτερο δυνατόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δ.: Στο μέλλον θα κάνουμε το... καλύτερο δυνατόν

Η Ν.Δ. φροντίζει σε σταθερή βάση να δικαιώνει το περιβόητο δημοσίευμα της “FAZ” που αναδεικνύει τη διπλή γλώσσα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις μικροκομματικές στοχεύσεις του σε σχέση με τη διαχείριση της συμφωνίας στο “Μακεδονικό” ζήτημα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία “Τσίπρα - Καμμένου” όταν έρθει στη Βουλή, ωστόσο οχυρώνεται πίσω από τα “τετελεσμένα που παράγει” για να συσκοτίσει τη στάση της σε περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει.

Με τον πρέσβη ενόψει Βερολίνου

“Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ” διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Γερμανίας. Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θεωρεί επιζήμια τη συμφωνία και εξήγησε στον πρέσβη τη θέση της παράταξής του. Δεν υπήρξαν λεπτομέρειες αναφορικά με τη στάση του κ. Μητσοτάκη σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ίσως πιεστεί να απαντήσει κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στις 27 Ιουνίου.

"Αυτοεξευτελισμός Καμμένου"

Η Οδός Πειραιώς, ωστόσο, χρησιμοποίησε ως πάτημα τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να στείλει το μήνυμα πως “οι κ. Τσίπρας και Καμμένος μαζί υπέγραψαν τη συμφωνία και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας” . Συμπληρώνουν πως «δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού.

"Τετελεσμένα" και σιωπή για “FAZ”

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη τόνισε μεν ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες”, κληθείσα ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις για τη στάση μίας πιθανής κυβέρνησης της Ν.Δ. περιορίστηκε να τονίσει: “Εμείς θα κάνουμε την επόμενη ημέρα το καλύτερο δυνατόν για τη χώρα. Οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υπέγραψαν χέρι - χέρι αυτή τη συμφωνία, που δημιουργεί τετελεσμένα”.

Και αφού - έστω εμμέσως - επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα της “FAZ” κάλεσε άλλη μια φορά τον συντάκτη του κειμένου... “να ελέγξει τις πηγές του” με την επισήμανση: “Ο κ. Μητσοτάκης λέει στο εσωτερικό ό,τι ακριβώς λέει και στο εξωτερικό. Και η στάση του Μητσοτάκη είναι σαφής και ξεκάθαρη”.

Το βλέμμα στα συλλαλητήρια

Σε αυτό το φόντο η κυρία Σπυράκη δεν παρέλειψε να στρέψει το βλέμμα και στον κόσμο των συλλαλητηρίων υποστηρίζοντας πως “ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε στις Πρέσπες μια κακή συμφωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πληγωμένη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες της. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αποδέχτηκε ό,τι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε έως τώρα δεχθεί από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Δηλαδή μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα”.

Εντός διεθνούς δικαίου...

Βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και η βουλευτής της Ν.Δ. και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, ωστόσο σε ερώτηση (Real FM) αν η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, θα καταγγείλει τη συμφωνία έδειξε διάθεση να αποφύγει τις “παγίδες”.

"Θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας, γιατί υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά. Θα είμαστε συνεπείς στην άποψή μας και στις πράξεις μας εντός του πλαισίου του σεβασμού του διεθνούς δικαίου" σημείωσε. Παράλληλα εκτίμησε πως πρόκειται για μια εθνική κρίση που θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και είπε πως η Ν.Δ. θα διαχειριστεί την κρίση όσο καλύτερα μπορεί”.

Περιοδεία σε Κιλκίς - Θεσσαλονίκη

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα. Το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Κιλκίς για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, ενώ αύριο βράδυ προγραμματίζει να μιλήσει στο δείπνο του εξαγωγικού συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με “γαλάζιες” πηγές, δεν αποκλείουν “ενδεχόμενο προσέγγισης μικρομεσαίων στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ. που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν πάρει αποστάσεις ή έχουν αποχωρήσει από το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας”...

Αμηχανία ενόψει Eurogroup

Σε ό,τι αφορά το σημερινό Eurogroup η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να παίρνει αποστάσεις από τη γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά στο ζήτημα του χρέους. Η Μαρία Σπυράκη χθες τόνισε πως “η Ν.Δ. εργάζεται για την καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος” και παρέπεμψε στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους, “όπου επανέλαβε και δημόσια ότι απαιτείται μια γενναία ρύθμιση για το χρέος”.

Η εκπρόσωπος του κόμματος ωστόσο κινήθηκε στο γνωστό μοτίβο “ότι το τέταρτο Μνημόνιο είναι εδώ. Με ένα αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης και με πολύ βαριά μέτρα. Άλλωστε για να θυμηθούμε, το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται και για το οποίο η κυβέρνηση επιχαίρει δεν επιβλήθηκε παρά μόνο γιατί είχαμε το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015”, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL