Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Εμφατικά υπέρ της πρότασης μομφής ο Ευ. Βενιζέλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμφατικά υπέρ της πρότασης μομφής ο Ευ. Βενιζέλος

Με την ομιλία του στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος απέφυγε συνειδητά να τοποθετηθεί με σαφήνεια αν στηρίζει ή όχι τη συμφωνία για το ονοματολογικό, κινούμενος στην κατεύθυνση που έχει περιγράψει, δηλαδή ότι η τελική στάση του θα κριθεί όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση ανάλογα με το εθνικό συμφέρον.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε αναφανδόν την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Άλλωστε ο ίδιος ευθέως ζητούσε εκλογές και αποχώρηση της κυβέρνησης πολύ πριν η Φ. Γεννηματά το υιοθετήσει ως κεντρική γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

“Η πρόταση δυσπιστίας στόχο έχει να ακυρώσει την επικοινωνιακή απάτη, στην οποία βασίζεται η κοινοπραξία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ”, είπε, προσθέτοντας ότι “οι ΑΝ.ΕΛΛ. διαφωνούν με τη συμφωνία για το όνομα, αλλά στηρίζουν με πάθος την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό που τη διαπραγματεύτηκε, τη συνομολόγησε και θα την υπογράψει, δεσμεύοντας τη χώρα άμεσα και προκαταβολικά, πολύ πριν η συμφωνία έρθει στη Βουλή για κύρωση”. "Η πρόταση δυσπιστίας είναι απάντηση «στο ασύλληπτο πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα", είπε.

Μιλώντας για τη συμφωνία είπε ότι ζητάει, απαιτεί και ως Έλληνας πατριώτης παρακαλεί την κυβέρνηση “να φροντίσει να βελτιώσει το κείμενο στα σημεία εκείνα τα οποία είναι ανοιχτά στο μέλλον σε κακή χρήση και μπορούν να γίνουν πηγές προβλημάτων”. Όπως και για τη ΔΗ.ΣΥ., για τον Ευ. Βενιζέλο το πρόβλημα εστιάζεται σε τρία σημεία:

“Στο γεγονός ότι η ιθαγένεια, ενώ είναι νομικός δεσμός του πολίτη με το κράτος, προσδιορίζεται ως μακεδονική, Macedonia / citizen of the Republic of North Macedonia". Στη γλώσσα, που "είναι 'μακεδονική', σλαβική, με κυριλλική γραφή". Τρίτον, "ο προβληματικός συγχρονισμός των ενεργειών, ιδίως σε σχέση με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, διότι η γειτονική χώρα καλείται από το ΝΑΤΟ προς ένταξη και το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο αποφασίζει την ένταξη τώρα, πριν από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL