Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επανεξετάζεται το τέλος 2% σε κινητά

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ν. Παππάς και Χρ. Βερναρδάκης είχαν επικοινωνία στην οποία συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το φόρο 2% για τα κινητά

Την θέση ότι το τέλος 2% που επιβλήθηκε tablets και κινητά θα πρέπει να επανεξεταστεί, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Όπως ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, θα έπρεπε να υπάρξει ενδεχομένως μία λύση που θα προσανατόλιζε το συγκεκριμένο τέλος σε συσκευές με μεγάλη υπολογιστική ισχύ που κατά τεκμήριο χρησιμοποιούνται για το "κατέβασμα" προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας. "Βεβαίως πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα", υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, συμπληρώνοντας πως πρέπει να αποφεύγονται οριζόντια μέτρα τα οποία δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

Όπως είπε ο υπουργός, γίνεται μία προσπάθεια περαιτέρω εξοικείωσης του κόσμου με τις κινητές συσκευές μέσω των προγραμμάτων ψηφιοποίησης του Δημοσίου, του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα που απαιτούν μεγαλύτερη χρήση τέτοιων συσκευών από όλους. Όπως είπε ο Ν. Παππάς δεν υπάρχει τυπική συναρμοδιότητα των υπουργείων, όμως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση που να μη διαταράσσει την αναγκαία διάχυση αυτών των τεχνολογιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ν. Παππάς είχε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, όπου αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το φόρο 2% για τα κινητά.

Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο Χρ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο Ν. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικός πόλος: από την εξαγγελία στην πράξη

Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πόσο εύκολο όμως είναι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο; Και ποιες είναι οι αντιφάσεις και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν;

Δειτε ολοκληρο το αρθρο