Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας θα συνεχίσει να προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα

Eurokinissi

Η υπόθεση Νovartis, είναι «ένα υπαρκτό σκάνδαλο, το οποίο διερευνάται σε 29 χώρες» και «είναι δεδομένη η υπέρβαση που έχει γίνει όσον αφορά τα χρήματα για τη φαρμακευτική δαπάνη και μιλάμε για τεράστια νούμερα»

Η εξωτερική πολιτική της χώρας θα συνεχίσει να προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις επιπτώσεις της στάσης της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε πως «η στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει σταθερή» και συνέστησε «ψυχραιμία στη διαχείριση της κατάστασης». Επεσήμανε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία στο εσωτερικό της δημιουργούν προφανώς ένταση στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά παράλληλα υπογράμμισε πως η νηφαλιότητα έχει αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική μέθοδος εξωτερικής πολιτικής με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Ο Π. Ρήγας , σε συνέντευξή του στον "Real Fm 97,8", σημείωσε πως «ψυχραιμία στην εξωτερική πολιτική σημαίνει να μην πυροδοτεί κανείς περαιτέρω εντάσεις που δίνουν άλλοθι στην απέναντι πλευρά» και πως η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων παραμένει δεδομένη. «Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν τα πάντα και προφανώς δεν αναγνωρίζουμε καμία γκρίζα ζώνη. Το αποδεικνύουν και οι δηλώσεις Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα», δήλωσε κατηγορηματικά. Υπενθύμισε πως έχει υπάρξει ξανά παρόμοια ρητορεία από την πλευρά της Τουρκίας και τόνισε πως «έχοντας μια σταθερή αντίληψη για το πώς πρέπει να επιλύονται τα προβλήματα, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να διαμορφώσουμε κλίμα».

Σχετικά με το θέμα της Novartis, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η υπόθεση είναι «ένα υπαρκτό σκάνδαλο, το οποίο διερευνάται σε 29 χώρες» και πως «είναι δεδομένη η υπέρβαση που έχει γίνει όσον αφορά τα χρήματα για τη φαρμακευτική δαπάνη και μιλάμε για τεράστια νούμερα». «Έχουμε επίσης», συνέχισε, «μια συγκεκριμένη διερεύνηση που γίνεται, βάση της δικογραφίας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία σκευωρία».

Επισήμανε πως η προανακριτική επιτροπή που θα συσταθεί, είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για όλα τα περαιτέρω ερωτήματα που προκύπτουν. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών» και προέτρεψε όσους φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, να μην καταφεύγουν σε αβάσιμες κατηγορίες περί σκευωρίας. «Αν θέλουμε να έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία των πολιτών, να αναβαθμίσουμε τους θεσμούς και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων», δήλωσε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Νέα Δημοκρατία: Αμηχανία, πανικός και σύγχυση

Από τις 21 Αυγούστου και μετά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να παρακολουθήσεις κανείς τη Νέα Δημοκρατία. Το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες,...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο