Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόταση νόμου των ΑΝΕΛ για μή παραγραφή της δωροληψίας υπουργών

Eurokinissi

Παράλληλα, οι ΑΝ.ΕΛ. επαναλαμβάνουν την πάγια θέση τους για κατάργηση του σχετικού άρθρου 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών «ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής»

Πρόταση νόμου που προβλέπει ότι το έγκλημα της δωροληψίας δεν καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κατέθεσαν οι ΑΝ.ΕΛ. Η πρόταση νόμου που υπογράφει ο Π. Καμμένος κι όλες οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. προβλέπει ότι οι υπουργοί που κατηγορούνται για δωροληψία υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη «όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες» και δεν καλύπτονται από τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στην πρόταση νόμου ορίζεται ότι «το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ’ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους» κι άρα στα εγκλήματα που δικάζονται από το ορισμένο από το Σύνταγμα Ειδικό Δικαστήριο.

Παράλληλα, οι ΑΝ.ΕΛ. επαναλαμβάνουν την πάγια θέση τους για κατάργηση του σχετικού άρθρου 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών «ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια