Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος

Ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον «Έλεγχο και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις». Επί της αρχής του νομοσχεδίου θετική ήταν η ψήφος όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Ισχυρή θετική πλειοψηφία εξασφάλισε το νομοσχέδιο και επί των περισσότερων άρθρων του.

Ωστόσο η συζήτηση περιστράφηκε στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο με την ΝΔ να μην μπορεί να κρύψει την πίκρα της αλλά και τις πολιτικές αντιφάσεις μίας παράταξης που στηρίχθηκε επί δεκαετίες από τις ΗΠΑ. Έτσι όταν ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κάλεσε την ΝΔ να πάρει θέση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, εκείνη ανέκρουσε πρύμνα.

«Θέλω να καταλάβω εάν είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16, και εάν θεωρείτε επωφελή την αρχική εικόνα για το πώς θα γίνει αυτή η αναβάθμιση, όπου το κόστος για την ελληνική πλευρά θα είναι 1,1 δις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας και το υπόλοιπο 1,5 δις θα πάρει την μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων», είπε ο Γ. Σταθάκης και αναρωτήθηκε ειρωνικά μήπως η ΝΔ θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην άμυνα της χώρας, με άλλα αεροπλάνα».

«Η διατήρηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι αυτονόητο και φυσικά η ΝΔ το στηρίζει» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας ο οποίος λίγο νωρίτερα υποστήριζε ότι εγείρονται «σοβαρά ερωτήματα και ισχυρές ανησυχίες κατά πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υπερασπισθεί και να προασπισθεί τα ελληνικά συμφέροντα».

Μετά την αναδίπλωση στη ΝΔ έμειναν μόνο οι ειρωνείες. «Κάποιος συνεπής Αριστερός, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα χθες και όντας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αισθάνεται τον εαυτό του σαν ένα νεκροταφείο αριστερών ιδεών, αλλά αυτό που σίγουρα κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι με τα χείλη του πρωθυπουργού της χώρας, η πτωχή, πλην τιμία Ελλάς, έγινε η αιτία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο βασίλειο του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας

«Η χώρα ανακτά διπλωματικό κεφάλαιο» του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης ξεπερνώντας τις υπεκφυγές Τζαβάρα. «Εδώ γράφουμε την παρούσα ιστορία ως χρονικογράφοι του παρόντος μας και εδώ θα πρέπει να είμαστε λιγότερο ηθικολόγοι, λιγότερο ατακαδόροι και πιο στοχαστικοί. Η Αριστερά είναι μια δυναμική έννοια που ορίζεται τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα ως τέτοια και κάθε φορά ορίζεται και ανανοηματοδοτείται σε ένα νέο συμφραζόμενο, με τους στοχασμούς και τους αγώνες», τόνισε ο Ν.Ξυδάκης.

«Η ατζέντα Καμμένου είναι ουσιαστικά ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που πάντως δήλωσε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι θετικό γεγονός.

Η εισηγητής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου είπε ότι ο Γ. Σταθάκης θα πρέπει ως Χανιώτης «να νιώθει αναβαθμισμένος» μετά την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

«Ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος, στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια, υπάρχουν εθνικά συμφέροντα» υπενθύμισε με νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο υπερασπίσθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος θυμίζοντας ότι «πρωτοστάτησε να υπάρχει και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Έχει αντίρρηση κανείς που η Frontex αυτή τη στιγμή περιπολεί; Έχει κανείς αντίρρηση που ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έστειλε δέκα εννέα υποθέσεις στον εισαγγελέα και περιμένει ακόμη; Έχει αντίρρηση κανείς που είναι αυτός που έδωσε μία λίστα με πάρα πολλούς δημοσιογράφους που εσιτίζοντο στο “πρυτανείο” του ΚΕΕΛΠΝΟ; Έχει αντίρρηση κανείς που είναι ο πολιτικός που σήκωσε το θέμα των CDS, την περίφημη χρεοκοπία της χώρας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Πιστεύω πως όχι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL