Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.6°C20.2°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.9°C17.5°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C18.3°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 100%
Ν. Παππάς στην "Α": Σε 2,5 χρόνια έχουμε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ από τα κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς στην "Α": Σε 2,5 χρόνια έχουμε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ από τα κανάλια

«Μετά την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται και οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση βελτιώνεται», δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

Τονίζει ότι τα αποτελέσματα του σήμερα είναι σαφώς καλύτερα από το «τζούφιο "success story"της κυβέρνησης Σαμαρά» και ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημειώνει πως «δεν είναι ακριβές ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πληρώνουν στη δική μας διακυβέρνηση», για να σημειώσει ότι «σε δυόμισι χρόνια έχουμε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ από τα κανάλια». Σε σχέση με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός δηλώνει ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει από το ΕΣΡ μέχρι σήμερα και υπογραμμίζει ότι «είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με το ΕΣΡ», αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων μηνών. Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, διαπιστώνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα, που θα σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα και να διαμορφώσει χώρο για περισσότερη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Νίκος Παππάς λέει ότι έχει προειδοποιήσει τους σταθμούς -και το επαναλαμβάνει- να ακυρώσουν τα πλάνα απολύσεων, «καθώς πολύ σύντομα θα κληθούν να αλλάξουν ρότα και να περάσουν σε νέες προσλήψεις». Ως προς τις άδειες των ραδιοφώνων, αναφέρει ότι «είναι και υποχρέωση από τη συμφωνία με τους εταίρους η ρύθμιση και του ραδιοφωνικού τοπίου» και προσθέτει: «Είμαστε στη φάση της επεξεργασίας ενός νόμου ο οποίος θα έρθει αμέσως μετά τις διακοπές. Πρέπει σύντομα να οργανωθεί η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Ρύθμιση και αναβάθμιση να γίνουν ταυτόχρονα».

Διαβάστε τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση της «Αυγής της Κυριακής»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL