Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Δ. Τζανακόπουλος: Συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Real Fm εκτίμησε ότι η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα για το ελληνικό ζήτημα θα είναι σε θετική κατεύθυνση.

Αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως αναφέρει το real.gr είπε ότι «θα προσπαθήσουμε, αν και εκεί τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, γιατί εμπλέκεται η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μία σύγκρουση που διαρκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τίποτα. Ωστόσο έγιναν βήματα και στην Ουάσιγκτον. Θα δούμε πώς θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Στο ερώτημα αν αυτήν τη στιγμή υπάρχει ή θα υπάρξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:

«Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση που μπορώ να κάνω, αυτήν τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι διπλωματικές σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση παραμένουν. Υπάρχουν διαρκείς επικοινωνίες και σε τεχνικό επίπεδο. Είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο που θεωρώ ότι η παρέμβαση θα είναι σε μία κατεύθυνση θετική. Δεν θα είναι, δηλαδή, σε μία κατεύθυνση που θα δημιουργεί περαιτέρω εμπόδια στη διαδικασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL