Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
1 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C21.6°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C22.0°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 59%
Αμερικανός πρέσβης: Πιο ισχυρές από ποτέ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμερικανός πρέσβης: Πιο ισχυρές από ποτέ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

"Η στρατηγική σχέση Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιο ισχυρή ισχυρή από ποτέ" τόνισε χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει τα μέσα της αμερικανικής πρεσβείας "για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα".

Ερωτηθείς για τον ρόλο του ΔΝΤ σε σχέση με τη σημερινή προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ότι "δεν έχει δει κάποια αλλαγή της στάσης του Ταμείου" και παρατήρησε πάντως ότι επί Μπάρακ Ομπάμα "ήταν καθοριστικό σε δύσκολες στιγμές το γεγονός ότι ο Ευ. Τσακαλώτος μπορούσε να καλέσει τον Τζακ Λιου (σσ. πρώην Αμερικανός ΥΠΟΙΚ), ή ότι ο Τζ. Μπάιντεν (πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος) τον Αλ. Τσίπρα".

Για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα στην τρέχουσα περίοδο έντασης με την Τουρκία, αλλά όπως είπε "ανησυχεί για ατυχήματα". "ΗΠΑ και Ελλάδα, έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ", τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι "θα ήταν κρίμα να χαθεί το παράθυρο ευκαιρίας" που υπάρχει, ενώ εκτίμησε ότι η προεδρία Τραμπ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL