Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Εμφύλιος ξέσπασε στη Ν.Δ. μετά τις... εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμφύλιος ξέσπασε στη Ν.Δ. μετά τις... εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις

“Μπούμερανγκ” γύρισαν στη Ν.Δ. οι εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη περί “κομμουνιστών” και “φυλακών”, καθώς προκάλεσαν... εμφύλιο στην αξιωματική αντιπολίτευση, που οδήγησε τη Ν.Δ. στο “άδειασμα” του αντιπροέδρου της.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις ήδη από την περασμένη Κυριακή, όταν σε ομιλία του στη Χίο, είχε επισημάνει -αναφερόμενος στην κυβέρνηση- ότι “σε όποια χώρα κι αν πας, όταν λες ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή”. Μάλιστα, ένα 24ωρο αργότερα, το ακροδεξιό και ευθέως αντιδημοκρατικό παραλήρημα είχε ολοκληρωθεί με τις προκλητικές δηλώσεις της βουλευτού και πρώην εκπροσώπου, Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είχε παρομοιάσει την κυβέρνηση με τον Χίτλερ και τους καναλάρχες με... τους Εβραίους του Ολοκαυτώματος.

Γ. Κουμουτσάκος: “Ήταν μια λάθος δήλωση”

Πέραν των πολιτικών αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, οι δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη και το “φάλτσο” της κ. Ασημακοπούλου προκάλεσαν και έντονη εσωκομματική “γκρίνια”, αφού για μια ακόμη φορά η επικοινωνιακή παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να “σέρνεται” από ακροδεξιές κορόνες. Ως εκ τούτου, εμφανείς αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο του κόμματος κράτησε χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για “λάθος δήλωση”. “Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι' αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες (σ.σ.: προχθές) στη Βουλή” επισήμανε χαρακτηριστικά (ρ/σ Πρακτορείο) ο πορτ παρόλ της Ν.Δ., υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι ο ιδρυτής του κόμματος, Κων. Καραμανλής, νομιμοποίησε το ΚΚΕ. “Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της Ν.Δ. και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση” είπε χαρακτηριστικά.

Ανασκευή μετά την κατακραυγή

Παράλληλα, ο Άδ. Γεωργιάδης επιχειρούσε ήδη να ανασκευάσει και ο ίδιος τις δηλώσεις του. Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή είχε μιλήσει για “ιστορικού τύπου συζήτηση”, ενώ χθες, με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι αυτό που είπε ήταν πως “στις χώρες που έχουν κομμουνισμό, τόσο έχουν φοβηθεί από τον ολοκληρωτισμό αυτών των ανθρώπων, που αφού έπεσε εκεί ο κομμουνισμός, και έχουν περάσει 20 χρόνια και 30, παραμένει ο κομμουνισμός απαγορευμένος”. “Να μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν την ώρα που πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτών των ιδεών, φέρονται ολοκληρωτικά. Καταλάβατε;” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, για “άστοχη υπερβολή” έκανε λόγο και η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου προκειμένου να αποφύγει το “άδειασμα” από την ηγεσία του κόμματος. “Επειδή ακούω διάφορα για τη δήλωσή μου, η υπερβολή με στόχο την αφύπνιση ήταν άστοχη, όμως ο κίνδυνος θεσμικής εκτροπής μεγάλος”, έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο Twitter, παίρνοντας πίσω όσα είχε πει προχθές για “παρακρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης” αλλά και τις αθλιότητες περί Χίτλερ και Εβραίων.

Ύβρεις κατά Κουμουτσάκου

Ωστόσο, το “άδειασμα” του Άδ. Γεωργιάδη δεν άρεσε σε όλους στη Ν.Δ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξαν αρκετές επικριτικές αναρτήσεις -έως και χυδαιότητες- σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου, ενώ αρκετοί χρησιμοποιούσαν τον τίτλο (hashtag) “Κουμουνδουράκος”, σε μια προσπάθεια να κατηγορήσουν τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. ότι ευθυγραμμίστηκε με τις εξηγήσεις που είχε ζητήσει από την ηγεσία του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο “πόλεμος” στα social media πήρε τέτοιες διαστάσεις, ώστε ο μεν Γ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε “ύβρεις”, ο δε Άδ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους διαδικτυακούς φίλους του να... ηρεμήσουν. “Παρακαλώ πολύ τους όποιους διαδικτυακούς μου φίλους, δεν θέλω να διαβάζω σχόλια κατά του φίλου μου Γ. Κουμουτσάκου, αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ” έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος παρέπεμψε τους υβριστές του στον... Κων. Καραμανλή, γράφοντας: “Απάντηση στις ύβρεις, η Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας. Διά χειρός Κωνσταντίνου Καραμανλή”.

“Άδειασμα” Γεωργιάδη και από Τζιτζικώστα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. έσπευσε να “Άδειάσει” και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας στον ρ/σ Πρακτορείο: «Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL